Mehmet Şal

Mehmet Şal

Geleceğe lider olmak...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bedeni belki bugün toprakta... Ancak bağımsız ülkemizin fertleri olarak bizler bugün bu ana kucağı vatanda birlikteyiz, nefes alıyoruz, kendi kaderimizi tayin etme gücüne sahibiz, gökyüzünde kanat çırpan kuşlar gibi özgürüz. Peki, bu özgürlük, mazisini unutma hakkını verdi mi bize? Evet verdi. Dilersek maziyi ve değerlerini unutabiliriz. Orlan vazgeçebiliriz. Ancak bunun bir bedeli olacağını bilmeliyiz.

Nedir bu bedel ?

Batı'nın; bazen ekonomik, bazen siyasi, bazen askeri, emperyalist hastalığının her dönemde, özellikle son dönemde, birliktelik yaşadığımız olduğumuz Ortadoğu'da yaşanan hadiselerden ve verilen bedellerden bakıp anlayabiliriz. Şöyle ki;

????1948 yeni kurulan İsrail devleti Filistin'i işgal ediyor. Arap- İsrail Savaşı ve sonrası
???? Mısır yönetimi Süveyş'i millileştiriyor, 1956 İsrail saldırı ile başlayan Süveyş Krizi ve sonrası
????Altı Gün Savaşlarında İsrail-Arap Savaşı'nda İsrail'in topraklarını genişletmesine yönelik adımları ve sonrası
????Altı gün savaşlarında toprak kaybeden Suriye ve Mısır'ın Yom Kippur Savaşı'yla İsrail'e saldırması ve sonrası
????1980-88 İran Irak Savaşı ve iki ülkedeki etkileri
???? Saddam Hüseyin rejiminin Kuveyt'i işgal etmesi ile 1990-91 ABD liderliğinde başlayan Körfez Savaşı sonrası yaşananlar
???? Saddam Hüseyin'i devirme bahanesi ile ABD'nin başlattığı 2. Körfez Savaşı 2003 ve sonrası gelişen durumlar
????2006 yılında Irak lideri Saddam Hüseyin'in idam ile sonuçlanan tablo ile Irak ve çevresindeki etkileri
????İsrail ile İran destekli grupların çatışmasıyla yaşanan Lübnan Savaşı 2006 ve Lübna'ın durumu
???? İsrail'in 2008-9 Hamas'ı bahene eden Gazze Savaşı sonrası Gazze insanının acıları
????2011'de başlayıp halen yaşanan Suriye iç Savaşı ve devam eden malum süreç
???? Libya'da yaşanan iç savaş ve liderleri Kaddafi'nin 2011 ölümü ile noktalanan hazin sonu ve Libya'nın bugünkü durumu ve dahası bir çok hadiseler...

Ve sonuçta on binlerce, milyonlarca ölüm. Yerinden edilmiş sığınmacılar, mülteciler. Kan gölüne dönmüş; bebelerin, körpe yüreklerin, insanlığın ve vicdanın öldüğü binlercesinin vatanından edildiği kanayan yaramız Gazze.

YA BİZ !

Toprağının ana kucağı, devletinin baba ocağında şerefle, onurla, göğsünü gere gere, nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızın gölgesinde, ezan sesleri eşliğinde ulusu ile gurur duymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki, mutluluk yolunun taşlarını dizmemize vesile olan büyük bir liderimiz ve ulusumuz var.

NE MUTLU BİZE ki;

1938'den bugüne Ortadoğu'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bölgede; vizyon, öngörülü, iyi bir asker olmanın yanında iyi bir siyasetçi, diplomasi, strateji sahibi, insan ve insanlık sevgisi, barıştan yana tutum sergileyen ancak söz konusu bağımsızlık, vatan, millet, bayrak, devlet olunca savaşmaktan geri durmayan; milletinin en aciz döneminde bile düşmanının kendisine saygı ve hürmet göstermesine, önce ulusum deyip arkasından milyonları sürükleyen, hitabeti ile gönülleri fetheden bir büyük lidere ve ardından sürükleyecek bilinçli tek yumruk olmuş vatan, millet, devlet, bayrak, ezan aşkıyla yanıp tutuşan, ulus olmayı bilen kıymetlere sahibiz.

YA ORTADOĞU MİLLETLERİ !

İşte, Ortadoğu'da ne böyle vizyon sahibi lider ne de ulus bilinci bizim gibi güçlü olan millet var. İşte; Ortadoğu'da böyle bir tarihsel güce ve bilince varamamış milletlerin olması; yukarıda olduğu gibi acılarını içimizde iliklerimize kadar hissettiğimiz kan, gözyaşı, ölüm, vahşet, sürgün gibi çok ağır sonuçları yaşadıklarına ve yaşamaya devam ettiklerine derin üzüntü ile şahit oluyoruz.

Ortadoğu ve çevresi için o yıllarda tüm müsabakaları, stratejileri oynayıp uygulamış ve sonuçlarını görmüş bir fani edasıyla karşımızda bir lider var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk...

Bu aziz millet ilk günden bugüne adı ve halkı unutulmayan çok değerler yetiştirdi. Türk milleti bu bilinçle değerlerini ne unuttu, ne unutturdu, ne de unutturacak…

Bizler ölümlü fanileriz. Ancak evlatlarımız, çocuklarımız ve sonrakiler bu liderlik ve millet şuurumuzu yaşatacak, ölümsüz hissettireceklerdir.

Ey Türk Ulusu!

Maziden Atiye size baktıkça ne ölümden korkacağız ne de emperyalist düşmandan !

Bu millet Gazi Mustafa Kemal ile gururla bahsettiği Osmanlı Devleti'ni yıkmadı. Yıkılmakta olan bir devletti ve ülkeyi, ulus haline getirerek ona ömür kattı. O, kendisine muhalif olanlara bile ülkenin kurucusunu rahatlıkla eleştirme özgürlüğünü, demokrasisini sundu.

Biz millet olarak biliyoruz ki; bir değere ne kadar saldırsalar da, yok etmeye çalışsalar da, kin kussalar da, öfke nöbetleri geçirseler de, rövanşist söylem ve duygular ortaya koysalar da; millete mal olmuş değerler daha fazla sevgi, saygı ve ilgi göremeye devam edecektir. Oğuz Kağan’dan Mustafa Kemal'e hem liderlerimizin hem milletimizin adları ve varlıkları, ayarı yüksek altın gibi özgürlüğün ışığında var olmaya devam edecektir. Nesiller her geçen gün onlara daha fazla sahip çıkıp onları yaşatmaya devam edecektir.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz kahramanlarımızı, şehitlerimizi minnetle şükranla anıyoruz. Kabirleri nur, mekânları cennet olsun. Ruhları şad olsun…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
SON YAZILAR