AK Parti'nin Sinop Belediye Başkanı adayı Yakup Üçüncüoğlu kimdir?

AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu oldu. Yakup Üçüncüoğlu kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti'nin Sinop Belediye Başkanı adayı Yakup Üçüncüoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Sinop Belediye Başkanı adayı olarak Yakup Üçüncüoğlu’nu açıkladı. Peki Yakup Üçüncüoğlu kimdir? İşte detaylar...

YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU KİMDİR?

15 Eylül 1967'de Sinop'ta dünyaya gelen Yakup Üçüncüoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini memleketi Sinop'ta tamamladıktan sonra, Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde eğitim aldı. Sinop'ta uzun yıllar esnaflık yapan Üçüncüoğlu, gençlik yıllarından itibaren spor ve sosyal hayata aktif olarak katıldı. Bir süre Türkiye Bilardo Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliği yaptı ve halen çeşitli spor federasyonlarında üst kurul delegesi olarak görev yapmaktadır. Çeşitli spor kulüplerinde sporcu ve yönetici olarak görev aldı ve sivil toplum kuruluşlarında aktif roller üstlendi.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi ve Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi önemli sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde yer alan Üçüncüoğlu, şu anda Sinop Gençlik Spor Kulübü ve Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

1989 yılından itibaren siyasete atılan Üçüncüoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) teşkilat başkanlığı ve il başkanlığı gibi görevlerde bulundu. AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Siyaset Akademisini başarıyla tamamlayan Üçüncüoğlu, 2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Sinop İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçilen Üçüncüoğlu, yaklaşık dört yıldır İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyor.

Evli ve üç çocuk babası olan Yakup Üçüncüoğlu, siyasi, sosyal ve spor alanlarındaki faaliyetleriyle tanınmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler