AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tahir Büyükakın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti'nin Kocaeli Belediye Başkanı olarak Tahir Büyükakın açıklandı. Peki Tahir Büyükakın kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tahir Büyükakın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Kocaeli Belediye Başkanı adayı olarak Tahir Büyükakın'ı açıkladı. Peki Tahir Büyükakın kimdir? İşte detaylar...

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tahir Büyükakın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

1969 yılında Kocaeli'nin Derince ilçesinde doğan Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu'ndan sonra eğitimine İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde devam etti. 1992 yılında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlayan Büyükakın, 1995 ve 2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

2002 yılında aynı üniversitenin İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak atandı ve 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. 2013 yılında 'Makro İktisat' alanındaki çalışmalarıyla doçent unvanını aldı ve ekonomik krizler ile istikrar politikaları üzerine projeler geliştirdi.

2005 ile 2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde danışmanlık yaparak, belediye ve Su Kanal İdaresi'nin Stratejik Planı'nı hazırladı. 2007 yılı sonunda Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı, 2014 yılında ise Genel Sekreter olarak görev yaptı.

2017 yılında Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile Bilecik Valisi olarak atandı ve bu görevini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına kadar sürdürdü. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Tahir Büyükakın, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler