AK Parti'nin Denizli Belediye Başkanı adayı Osman Zolan kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde Denizli Belediye Başkan adayı Osman Zolan oldu. Osman Zolan kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti'nin Denizli Belediye Başkanı adayı Osman Zolan kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Denizli Belediye Başkanı adayı olarak Osman Zolan'ı açıkladı. Peki Osman Zolan kimdir? İşte detaylar...

AK Parti'nin Denizli Belediye Başkanı adayı Osman Zolan kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

OSMAN ZOLAN KİMDİR?

1964 yılında Denizli'nin Tavas ilçesinde doğan Osman Zolan, ilk eğitimini Tavas-Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. Akademik yolculuğunu Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sonlandıran Zolan, meslek hayatına Denizli Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak başladı. Bu süreçte çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi.

28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

16 Mart 2011'de Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zolan, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi.

13 Haziran 2019 tarihinde Enerji Kentleri Birliği Başkanlığına seçilen Başkan Zolan, evli ve iki çocuk babasıdır. Zolan, yerel yönetimdeki tecrübesi ve sivil toplumda aktif rol almasıyla tanınmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri, Trabzonspor Haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler