AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yücel Yılmaz olarak açıklandı. Yücel Yılmaz kimdir? İşte merak edilenler…

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yücel Yılmaz olarak açıklandı. Peki Yücel Yılmaz kimdir? İşte detaylar…

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

YÜCEL YILMAZ KİMDİR?

1975 yılında doğan Yücel Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır. Eğitim hayatına Balıkesir'de başlayan Yılmaz, üniversite eğitimini Eskişehir'de tamamladı ve İktisat ile Ticaret Politikası alanlarında Yüksek Lisans yaptı.

Üniversite yıllarında öğrenci senatosu başkanlığı görevini üstlenen Yılmaz, askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nde asteğmen rütbesiyle tamamladı.

Eğitim alanında kariyerine İngilizce öğretmeni olarak başlayan Yılmaz, daha sonra Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları'nın kurucusu olarak ticari hayata adım attı.

Yücel Yılmaz, ticaret hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif roller üstlendi. Balıkesir Ticaret Odası'nda iki dönem meclis üyeliği ve bir dönem meclis başkanlığı yaptı.

Karesi Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı olduktan sonra ticaret odası ve dernek görevlerinden ayrıldı. Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı olarak seçilen Yılmaz, görevi süresince ulusal ve uluslararası alanda 10 ödül kazandı. Türkiye'de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin kuruluşuna öncülük etti ve birliğin merkezinin Balıkesir'de olmasını sağladı.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yılmaz, aynı zamanda UCLG Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın Eş Başkanlığı görevini üstleniyor. Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi'nde Türkiye belediyelerini temsil eden Yılmaz, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin başkanlığını da yürütüyor. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Yılmaz, görevine devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler