AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Peki, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Nerelidir?

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. 11'i büyükşehir olmak üzere toplam 26 belediye başkan adayını tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu için Mehmet Hilmi Güler’in aday olduğunu duyurdu.

Peki, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Nerelidir?

Bu açıklama, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında yapıldı.

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler Kimdir?

AK Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için deneyimli bir isim olan Mehmet Hilmi Güler'i aday olarak belirledi. 1949 Ordu doğumlu olan Güler, eğitimini de memleketinde tamamlamış, ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği okuyup, yine aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı.

Mehmet Hilmi Güler, akademik kariyerine ODTÜ ve Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaparak başladı. Türk Uçak Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ve TÜBİTAK'ta görev alarak, roket teknolojisi ve silah sistemleri üzerine çalışmalar yürüttü. ERDEMİR'de Yönetim Kurulu Üyeliği, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulunarak, Türk silah sanayinin gelişimine önemli katkılar sağladı.

Güler, siyasi kariyerine AK Parti'nin kuruluş çalışmalarına katılarak başladı. 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı ve enerji arz güvenliği ile çeşitli projelere liderlik etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak görev alarak, İstanbul'daki hava kirliliğiyle mücadelede doğalgaz kullanımını yaygınlaştırdı. Etibank Genel Müdürlüğü ve Başdanışmanlık görevlerinde de bulunan Güler, Türkiye'nin enerji politikalarının şekillenmesinde etkili oldu.

AGİT bünyesinde uluslararası görevlerde bulunan Güler, evli ve iki çocuk babasıdır. İleri düzey İngilizce bilgisine sahip Güler, halen Turkcell ve ICBC Yönetim Kurullarında görev yapmaktadır. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Güler'in amacı, Ordu'nun gelişimine yönelik projeler üretmek ve şehrin yerel ve ulusal kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler