AK Parti'nin Rize Belediye Başkanı adayı Rahmi Metin kimdir?

AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin oldu. Rahmi Metin kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti'nin Rize Belediye Başkanı adayı Rahmi Metin kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Rize Belediye Başkanı adayı olarak Rahmi Metin’i açıkladı. Peki Rahmi Metin kimdir? İşte detaylar...

RAHMİ METİN KİMDİR?

26 Kasım 1969'da Rize'nin merkez ilçesinde doğan Rahmi Metin, ilkokul ve ortaokul eğitimini Rize'de tamamladı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Metin, 2012 ile 2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesi'nde Siyaset Felsefesi alanında yüksek lisans tezini tamamladı. 1993 ile 2004 yılları arasında Rize'de bir dershanede Felsefe Grubu Öğretmeni olarak görev yapan Metin, aynı zamanda ortağı olduğu dershanelerin genel müdürlüğünü de yürüttü.

2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti'den İl Genel Meclis Üyesi seçilen Metin, 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini sürdürdü. 2009 yerel seçimleriyle tekrar İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Başkanı olarak seçilen Metin, bu görevini 2011 yılına kadar devam ettirdi ve 2011'den 2014'e kadar meclis üyeliği yaptı. Rize Üniversite Mezunları Derneği'nde (RÜDER) üç dönem başkanlık yapmış olan Metin, 2009 ile 2014 yılları arasında Rize Üniversite Geliştirme Derneği başkanlığını da üstlenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın kurucu üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı olarak da görev yapan Rahmi Metin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Rize Belediye Başkanı olarak seçildi. Metin, evli ve dört çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler