AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu Kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, 12'si büyükşehir olmak üzere toplam 26 il için belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyurdu. AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu Kimdir?

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu Kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu oldu.

Çanakkale için seçilen isim, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıklandı.

Çanakkale yeni belediye başkan adayı Jülide İskenderoğlu olarak belirlendi. AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu Kimdir?

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu Kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Jülide İskenderoğlu Kimdir?

Çanakkale'nin tanınmış siyasi figürlerinden biri olan Jülide İskenderoğlu, eğitim ve siyasi kariyeriyle dikkat çekiyor. İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden mezun olup, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip.

Siyasi hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) başlayan İskenderoğlu, 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde yer aldı. Kariyerinde çeşitli basamakları hızla tırmanan İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu'nda ve Kadın Kolları'nda önemli görevler üstlendi.

İskenderoğlu, 2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nda Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Ayrıca, 25, 26. ve 28. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi.

4 Ağustos 2018 tarihinde AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilen İskenderoğlu, MYK Üyesi olarak atandı ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, Aralık 2017'den Mart 2021'e kadar AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevini yürüttü.

AK Parti MKYK üyesi olan İskenderoğlu, aynı zamanda Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı ve İl Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerini de yürütmekte. Evli ve bir çocuk annesi olan İskenderoğlu, siyasi alanda kadın liderler arasında önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Bu başarılı kariyer yolculuğu, onu AK Parti'nin önde gelen kadın figürlerinden biri yapmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler