AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum kimdir?

AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Murat Kurum kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Murat Kurum’u açıkladı. Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar...

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da doğan Murat Kurum, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında ise Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine yüksek lisansını tamamladı.

1999 ile 2005 yılları arasında çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalışan Kurum, 2005 ile 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı. 2006'dan 2009'a kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlendi.

2009'dan 2018'e kadar ise T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 2018'den 2023'e kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini yürüttükten sonra, 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Evli ve üç çocuk babası olan Murat Kurum, İngilizce biliyor. Uzmanlık alanları ve siyasi kariyeriyle tanınan Kurum, profesyonel ve politik hayatında birçok önemli görevde bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler