AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Halit Doğan kimdir?

AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan oldu. Halit Doğan kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Halit Doğan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Halit Doğan’ı açıkladı. Peki Halit Doğan kimdir? İşte detaylar...

HALİT DOĞAN KİMDİR?

1978 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Yenikışla Mahallesi'nde dünyaya gelen Halit Doğan, ilköğretimini Çarşamba'nın Denizler Köyü İlkokulu'nda, orta ve lise eğitimini ise Çarşamba İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan bu kişi, 2000 yılında buradan mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukat olarak çalıştı ve Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği ile Çarşambaspor'da yöneticilik görevlerinde bulundu.

31 Mayıs 2014'te AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atanan bu kişi, 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan olarak seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın AK Parti Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak belirlendi ve bu seçimlerde Çarşamba Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi