AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti'nin Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu olarak belirlendi. Peki Aytekin Şenlikoğlu kimdir? İşte detaylar...

AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı olarak Aytekin Şenlikoğlu'nu açıkladı. Peki Aytekin Şenlikoğlu kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AYTEKİN ŞENLİKOĞLU KİMDİR?

1972 yılında Giresun'un Dereli İlçesi'ne bağlı Bahçeli Köyü'nde doğan Aytekin Şenlikoğlu, çocukluğundan bu yana Giresun Merkez'de yaşamakta ve burada hayatını sürdürmektedir. Evli ve dört çocuk babası olan Şenlikoğlu, Giresun Abacıbükü İlkokulu'nda eğitim hayatına başladı ve daha sonra Giresun İmam-Hatip Lisesi'nde orta ve lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimine Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başlayan Şenlikoğlu, buradaki başarılı performansı sonucu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yatay geçiş yaparak 1995 yılında mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra memleketi Giresun'a dönen Şenlikoğlu, avukatlık stajını tamamladı ve Giresun'da avukatlık yapmaya başladı. Ayrıca, Tekirdağ Çorlu'da askerlik görevini yerine getirdi ve avukatlık yaparken Sosyoloji Lisansını da tamamlayarak Sosyolog unvanı aldı.

Genç yaşlarda siyasete ilgi duyan Şenlikoğlu, 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarında aktif rol alarak siyasete giriş yaptı. 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak siyasi kariyerine başlayan Şenlikoğlu, partinin gençlik kolları teşkilatının oluşumunda önemli bir rol oynadı ve 2004 yılına kadar partide çeşitli görevlerde bulundu. 2004 yılında AK Parti Giresun İl Başkanı olarak atanarak "Türkiye'nin En Genç İl Başkanı" unvanını kazandı ve bu görevini 2006 yılına kadar sürdürdü.

2013 yılında AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığına getirilen Şenlikoğlu, bu görevini 2015 yılına kadar devam ettirdi. 2017 yılında tekrar İl Başkanı olarak atanan Şenlikoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nin kararıyla 31 Mart seçimlerinde Giresun Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi ve seçimi kazanarak Giresun Belediye Başkanı oldu. Şenlikoğlu, hem hukuk hem de sosyoloji alanındaki bilgisiyle ve siyasi tecrübesiyle tanınıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler