AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen olarak açıklandı. Peki Mehmet Sekmen kimdir? İşte merak edilenler...

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için belediye başkanı adaylarını açıkladı.

AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Sekmen açıklandı. Peki Mehmet Sekmen kimdir? İşte detaylar...

ak-parti-erzurum-belediye-baskan-adayi-mehmet-sekmen-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-ne-is-yapiyor.webp

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

1958 yılında Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Kılıççı Köyü'nde doğan Mehmet Sekmen, ilkokula doğduğu köyde başladıktan sonra, İstanbul Fatih İmamhatip Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlayan Sekmen, daha sonra Ankara'da bankacılık alanında ihtisas yaptı. Gençlik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif roller üstlendi.

Sekmen, iş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başladı ve 1985 yılından sonra mali müşavirlik ile özel sektörde holding finans yöneticiliği görevlerinde bulundu. Siyasi kariyerine Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak adım atan Sekmen, 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığına getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanı olarak seçilen Sekmen, 27 Mart 1994'te Kartal Belediye Başkanı oldu ve 1999 seçimlerinde ikinci dönem için yeniden seçildi. 10 yıl boyunca Kartal Spor Klübü Başkanlığı yapan Sekmen, kulübün altyapısını kurdu ve 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, Kartal Spor Güreş Kulübü'nü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti.

2002 Genel Seçimlerinde 22. Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonlarında görev yaptı. 2003-2005 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yürüttü. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilen Sekmen, Güney Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri için bölge koordinatörlükleri yapmış, ayrıca AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini üstlenmiştir. Evli ve dört çocuk babası olan Mehmet Sekmen, siyasi ve toplumsal alanda geniş bir tecrübeye sahip.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler