İbrahim Değil

İbrahim Değil

Lastiği Patlak Trende Hiçbir Yere Giderken

Bir yılı aşkın zamandır Haber61’de kısa ve eğlenceli yazılar yazmaya gayret ediyoruz. Uzun ve kasvetli yazılara tahammül günbegün azalıyor. Kişioğlunun bin yıllardır süregelen sorunları on milyonlarca kitapta yayımlandı. Aynı konuları benzer şekilde yazmanın bir anlamı yok. Mizahi öykülerimizi de bu düşüncelerle kaleme alıyoruz.

Yazar ve Şair Mehmet Kuvvet, İlk kitabımız (Lastiği Patlak Trende Hiçbir Yere Giderken) için şöyle diyor: “Kitap; mizahi yaratıcılık yönü yüksek, üzerinde çokça düşünülmüş, zekâ ürünü cümlelerle kurgulanmış kısa öykülerden oluşuyor. Kitaptaki ilk öykülere vakıf olduktan sonra gerisini hem düşünüp hem gülümseyerek sonuna dek okursunuz.”

Gazeteci Yazar İhsan Öksüz, “Son yıllarda okuduğum en güzel kitap…” diye yazmış.” İster Woody Allen, ister Aziz Nesin, isterseniz başka bir hikâyeciyi aklınıza getirip öyle okuyun. Ama ihmal etmeyin, mutlaka okuyun. Ben okudum ve bu sıkıcı, insanı bunaltan günlerde yaptığım en güzel şeylerden biri oldu.” diyor aynı kitabımız için.

İkinci kitabımız “Gamlı Tosbağa Bilgelik Okulu” da aynı anlayışın ve daha özenli bir çalışmanın ürünü. Bu kitaba da eğlenceli metinler koymaya özen gösterdik. Kimsenin vaktini harcamadan meram anlatalım diye kelime tasarrufu yaparak yazdığımız üç dört sayfalık metinler bunlar. Mizahi kısa öyküye deneme ve şiir sosları da kattığımız metinler…

Dilbilim Uzmanı Ömer Ahmet Konak şöyle yazmış: "İyi bir mizah yazarı. Edebiyat bilgisi güçlü. Okurken güldürüyor; güldürürken düşündürüyor. Yolu açık olsun..."

Yolumuzun açık olması sizlerin değerli ilgisiyle mümkün olacaktır. Kitaplarımızı shopier.com/6202277 ve shopier.com/12325649 adreslerinden, ayrıca Kitapyurdu’ndan edinmeniz mümkündür.

Hayatınıza renk katmaları dileğiyle…

lastigi-patlak-trende-hicbir-yere-giderken.jpg

lastigi-patlak-trende-hicbir-yere-giderken-001.jpg

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum