İbrahim Değil

İbrahim Değil

Korkmayın, bize bir şey olmaz!

Salgın süreci kâbus gibiydi, geldi geçti; acı tatlı anıları kaldı. Filyasyon ekibindeki arkadaşım, covid’li hastanın kapısını çalıyor, kapı duvar. Kalkıp kapıyı açamayacak kadar fenalaşmış olabilir mi adam?

Telefonla arıyorlar, cevap yok. Nihayet arkadaşımın telefonu çalıyor; arayan, hasta:

“Az bekleyin gardaşım, cumayı kıldım, geliyorum…”

“Ama fakat lakin…”

“La gardaşım, korkmayın, bi şe olmaaz!..”

Zekai usta, kaynakçı. 5 metre yüksekte çalışırken güvenlik kemerini takmaya gerek görmemiş, “Burdan düşsem bana bir şey olmaz.” diye düşünerek. Sonra 24 gün yoğun bakımda kaldı.

Truva Atı, Çanakkale Kordon’a ayrı bir değer katıyor. Mestan, 55 yaşında olmasına rağmen bu devasa ata binmeyi başarmış. Üstünde artistik hareketler yaparken aşağıdakilere bağırıyor:

“La korkmayın oğlum, bana bi şey olmaaz!..”

Mestan kardeşimizi buradan rahmetle anıyoruz…

Mahmut eve yine zil zurna gelmiş. “Yemek yedikten sonra kolumdan tuttu…” diyor karısı. “Saime, ben iyi değilim. Sabaha çıkamam, hakkını helal et, dedi. Banyodan çıktıktan sonra kafasını kapının kenarına vurarak yere düştü. Yerde uyuduğunu sanıyordum. Bir şey olmaz dedim, gidip yattım. Çünkü daha önce de böyle düşüp sızardı rahmetli…”

Sigara içenlere bakın, hemen hepsinde “Bir şey olmaz” kafası var. Önemli bir şey olmuyor gerçekten. Dünyada çok insan var. Bunların yılda sadece 8 milyon kadarı tütünden kaynaklı hastalıklar yüzünden ölüyor.

Meyvelerimiz üretim aşamasında çok güzel ilaçlanıyor, biliyorsunuz. Yıkayıp yiyin, bir şey olmaz. Dizdar Hoca, tahlile gönderilen bir portakalın içinden ve dışından 20 çeşit tarım ilacı çıktığını söylüyor. Devede kulak…

Binanın altında dükkân açacaklar. “La oğlum, bi kolondan bi şey olmaz, kes gitsin!..”

Nasrettin dedem, Konya’ya varmış, bir handa kalacak. Dışarıdaki fırtınadan dolayı binadan çatır çutur sesler geliyor. Dedem kaygılı, hancı rahat.

“Hocam korkma, bi şey olmaz. O duyduğun sesler binanın Allah’ı zikretmesidir.”

“İyi dedin de hancı, ya Allah’ı zikrederken coşup da secdeye kapanırsa?..”

Görüntüleri izlemişsinizdir. Rize’de bir yamaçta karşılaşan iki boğa kavga ediyor. Hayvanlardan birinin sahibi olan teyze korku ve panikle feveran ederken yanındaki amca rahat:

“Bırak, bırak, bi şey olmaz, o kendini kollar…”

Derken kendini kollaması gereken boğa yuvarlanıp gidiyor uçurumdan aşağı. Amcamız kendinden emin, sözünün de arkasında:

“Yok, korkma, korkma, ona bi şey olmaz…”

Bol zamlı zamanlardayız. İnsanlar zammın salt kötülük olduğunu düşünüyor. Başkaları yaparsa kötüdür ama siz sattığınız ürüne zam yaparsanız iyidir. O yüzden bir zam yarışıdır gidiyor; altta kalanın canı çıksın. Bin liraya aldığınız ayakkabıyı ucuz mu pahalı mı aldığınızı anlayamıyorsunuz bile. Ülkemiz gibi bizler de açık verip duruyoruz. 1 yıllık cari açık 50 milyar doların üzerinde. Biz vatandaşların kredi kartı borçları ise yüzde 180 artmış...

Ama içiniz rahat olsun, bize hiçbir şey olmaz!..

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum