Hamdi Zıvalıoğlu

Hamdi Zıvalıoğlu

Trabzonspor'un çözmesi gereken sorun

Trabzonspor, Fenerbahçe maçı ile başlayan Konyaspor ile devam eden galibiyet serisini sürdürmek için sahaya çıktı. Sivasspor deplasmanına mutlak galibiyet parolası ile çıkılan karşılaşmada oyun başlangıcı çok kötü oldu. Nitekim bunun sonucunda 2 gol yiyerek geriye düştü. Daha sonra toparlanır gibi oldu ve beraberliği yakaladı. İlk yarı bu skor ile tamamlandı.

İkinci yarı çok daha kazanma isteği ve arzusu ile Trabzonspor’un sahaya çıkması beklenirken Sivasspor bunu gerçekleştirdi. Bunun sonucunda da uzaktan bir gol yiyerek yeniden geride düştü bordo mavili takım. Daha sonra atılan gol ile karşılaşmayı berabere bitirmeyi başarsa da oyun olarak ortaya çıkan çok fazla bir şey olmaması dikkat çekti.

Alınan sonucun temel nedeni olarak temassız oyunu gösterebiliriz. 90 dakika boyunca 1 sarı kart çıktı Trabzonspor cephesine, o da itirazdan. Temassız oyunu sevmediğimiz için rakip şut çekme şansı buldu ve sonucunda da golü kazandı. Bu duruma önlem alınması gerekiyor.
Kenardan giren oyuncuların katkısı bu karşılaşmada çok değerliydi ancak Enis destan dışında sonucu değiştirebilecek bir katkı sağlayamadı Trezeguet ve Bardhi.

Uğurcan Çakır’ın yokluğu çok bariz hissedildi. Taha’nın ilk goldeki hatası takımını geri attı.
Trabzonspor’un çekindiği hava şartları ve saha zemini oyunu çok da etkilemiş gözükmedi. Bu zeminde oyunda yaptığı işlerle değerini gösteren Bir Edin Visca vardı. Atılan iki golde de büyük katkısı oldu.

Karşılaşma genel anlamda ise çok ilginç geçti. Belirli periyodlarda Sivasspor pas yaparken Trabzonspor izin verdi, Trabzonspor pas yaparken Sivasspor izin verdi. Karşılaşmanın tamamı bu periyodlardan oluştu.

Bireysel performanslar dışında Trabzonspor’un takım bütünlüğü ve birlikteliği yoktu. Hatlar çok kopuk oynadı. Dönen topları almada sıkıntı yaşandı. Bu bordo mavililerin çözmesi gereken bir sorun olarak göze çarptı.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum