Hamdi Zıvalıoğlu

Hamdi Zıvalıoğlu

Yeni yıl, eski oyun

Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanında 1-0 kazanarak yeni yıla galibiyetle başladı.

Abdullah Avcı çıkabileceği en iyi kadroyu sahaya sürdü. Takım 90 dakika boyunca kompakt bir yapıda oynadı.

Maçın başından sonuna kadar iki takım da temposuz bir yapıdaydı. Trabzonspor ilk yarıda birkaç pozisyona girdi, rakibin de az da olsa fırsatları vardı.

Trabzonspor Visca ile 1-0 öne geçti. Temposuz ve pozisyonu az olan bir maçta Visca gibi kaliteli ayak sorun çözmüş oldu.

İkinci yarı da ilk yarının benzeri bir oyun izledik. İki takım da aman aman tempo yapamadı. Ankaragücü baskı kurmaya çalıştı ama Trabzonspor birinci bölgede alanı iyi kapatarak rakibe fazla pozisyon şansı vermedi. Alanları daralttı, tempoyu yükseltmedi. Sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Defansif anlamda Berat ve Mendy'nin iki stopere yakın olması ve alanı iyi daraltması, Baniya ile Benkovic'in işini rahatlattı.

Fountas kompakt yapının içinde faydalı oldu diyebiliriz. Topun önde kalmasına katkı sağladı. Şu ana kadar Trabzonspor'da izlediğimiz en iyi Fountas performansıydı.

Skor ve oyun temposu Trabzonspor'un istediği gibi olunca, Abdullah Avcı oyuna fazla müdahale etme ihtiyacı duymadı. İlk değişikliği de dakika 84'te Enis Destan ve Bardhi'yi sokarak yaptı.

Trabzonspor'un temposu düşük ve çok iyi oynamadığı maçta kazanması değerliydi.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum