Hamdi Zıvalıoğlu

Hamdi Zıvalıoğlu

Bu yoklukta 1 puan

Oyunun başında çok erken bir gol bulduk. Sonra normal oyunumuza döndük. Birinci bölgeyi iyi kapatmaya çalıştık. Trabzonspor’un normal oyun planına göre oynamaya başladık. Özellikle hücum kenar oyuncularımızın rakiple aralarındaki mesafeyi çok bırakması, rakibin özellikle kenarlardan üzerimize gelmesine neden oldu. Visca ve Fountas’ın doğru pozisyon almamaları rakibin iyi pozisyonlar bulmasını sağladı.

Bu maçı özelinde Mendy’i oyun içinde ne hücumda ne defansta hiç göremedik. İlk yarıda özellikle çok erken top kaybettik. Boşa çıkmadan, top kontrol etmede, rakipten top çalmada, ikinci topları almada çok eksik kaldık. Bu büyük ölçüde hücuma gitmede, oyunun hızını kesmede bize zarar verdi. Çok erken top kaybetmemiz rakibin baskılı bir oyun oynamasına izin verdi. İlk yarı şansımıza gol yemedik.

İkinci yarı biraz daha toparlanmış göründük. Abdullah Hoca devre arası özellikle kenar oyuncularını, rakibe biraz daha yakın olma konusunda uyardı. Yediğimiz golde rakip kenar oyuncuları içeri sokuldu ve golü buldular. Biz bunun önlemini almada geç kaldık. Yaptığımız değişikliklerle pozisyon anlamında azalttık, sadece karambol pozisyonları verdik. İkinci yarı pozisyonumuz daha doğrusu hücuma çıkışımız yoktu.

Oyuncu değiştirme anlamında hocanın da yapacak bir şeyi yoktu. Yapabileceği ne varsa onu yapmaya çalıştı. Trabzonspor beklediğimizin çok altında oynadı diyebilirim. Trabzonspor, Ankaragücü ve içerde oynadığımız Samsunspor maçındaki oyunların çok daha altında kaldı. Bunun en büyük sebebi de hücuma çıkarken hücum oyuncularını oyunun içine sokamamak ve çok erken çok kayıpları oldu.

Antalyaspor iki kenar oyuncusu Güray ve Erdoğan’ı daha fazla kenara itti. Orta saha oyuncularının da sağ bek ve sol beke yardım etmesiyle daha iyi hücum ettiler. Bunlara önlem almak gerekiyordu. Ancak elimizde olan oyuncu kapasitesi de ancak bu kadar el verdi. Bu yoklukta bir puan aldığı için Abdullah hoca da mutludur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
SON YAZILAR