İbrahim Değil

İbrahim Değil

“Bir teselli ver…”

Yaşamı katlanılır kılan olgulardan biri teselli. Ölümü kabullenmek bile onunla mümkün. Ama kimin ne ile teselli bulacağı da önemli bir konu.

“Teselliyi meyde buldum” demişti Ferdi abi. Sirke sineklerinin de teselliyi meyde bulduğu kanıtlanmış. Dişi sinek tarafından reddedilen erkek sineğin, eşi yanında olan sineklerden dört kat daha fazla içtiği gözlemlenmiş.

Sevdiği kızla tartışan Gökhan’ı apartmanın çatısından indirmeyi başarmışlar. Kafası da güzel. "Kübra nerdee, Kübra’yı istiyorum!” diye ağlıyor. Polis, kendisini "Kübra'ya gerek yok oğlum, biz seni seviyoruz." diye teselli ediyor. Bizimki sevgi değil mi, aslanım?..

Gürün’de bir köylünün anası ölmüş. Adam hem ağlıyor hem tabutu taşıyor. Yanında yürüyen komşusu adamı teselli ediyor: “Ağlama kurban ağlama, inşallah ölmemiştir…” Sevdiğini kaybeden insanı başka nasıl teselli edebilirsiniz ki?..

Varlıklı ve “cübbeli” bir zat şöyle diyor: “Ben fakirim, o zengin” mukayesesini insan yapar mı yahu? Fakir, cennete zenginden beş yüz sene erken girecek. Beş yüz sene, ya… Beş yüz…

İnsan kendini iyi hissetmek zorunda. O yüzden çok mantıklı avuntular bulabiliyor: 120 kiloyum ama sağlıklıyım… Kocam beni dövüyor ama sonra çok üzülüyor… Mutsuzum, evet. Zeki insanların mutlu olması mümkün değil ki zaten…

Sinema emekçisi, hayatı boyunca küçük rollerde oynamış. “Ben üç yüzden fazla film çektim, birader.” diyor. Sen çektin? Bir kameraman olsun, yok muydu yanında?.. İstanbulspor’un 5 gol yediği maçtan sonra hocası, “Karşılaşmanın 80 dakikasında iyi oynadık.” dedi. İstediğim futbolu takıma oynatabiliyorum, böyle devam edeceğiz…” Belediyeyi 17 puan farkla kaybeden başkan adayı, “Allah bizimle beraberdir. Kaderin üstünde kader vardır.” diye açıklama yaptı önceki hafta.

Bilimsel sosyalist lider, yarım asırlık siyasetçi; bir seçimden daha muzaffer çıktı geçenlerde. “Partimiz önemli başarılar elde etti.” diyor. “Sistemde çıkmaz var, çözüm gündemde. Halk hareketi geliyor. Bu halk hareketi artık iktidardaki partileri terk edecektir…” Sonuç: Kritik yerlerde 4 muhtarlık kazandık…
Bendeniz de 33 yıllık öğretmenim. Bugüne dek binlerce öğrenci yetiştirdim. Doktorlar, avukatlar, öğretmenler filan… Yetiştirdim mi diyorsun, İbrahim? Hadi canım sen de!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
SON YAZILAR