İbrahim Değil

İbrahim Değil

İtirazlar, tepkiler

Kendilerine bir şekilde yanlış yapılan müşterilerin tepkilerine dair araştırma yapmışlar. %64,5’inin durumdan rahatsız olmadığını, 11,3’ünün kızmakla birlikte herhangi bir harekette bulunmadığını saptamışlar. Kalan 24,2 selamı sabahı kesmekten dava açmaya değin farklı tepkiler göstermiş.

Hepimiz bu hayatın müşterisi olduğumuza göre, bir şeylerin düzelmesi için sorunlar karşısında bilinçli tavır takınmalı, en azından iki kelam etmeliyiz. Doğru adreslere yönelik, dozu ve yöntemi iyi ayarlanmış tepkiler olmalı bunlar.

Antalya’da halk otobüsü şoförü, ön kapıdan inmek isteyen yolcularla tartışmış, sonra küsüp araçtan inmiş. "Beni çaresiz bıraktılar, çok içerledim. Uyarıyorum ön kapıdan inmek yasak, üzerime gelmeyin diye ama üzerime geldiler.” diyor. Nedense bazı yolcuların bu tepkiye karşı tepkisi gülmek olmuş.

Yalı Çapkını dizisindeki bazı karakterlerden rahatsız olan izleyicinin tepkisi yüzünden senaryoda değişiklik yapıldığı yazıldı. Eskiden bazı seyircilerin tehdit yoluyla meddah hikâyelerinin sonunu değiştirttiği anlatılır. Laz taklidi yapan Meddah Hakkı’ya içerleyen bilinçli bir Karadenizli seyirci bıçak çekip “sahneye” fırlamış da hikâyenin akışını değiştirtmiş.

İtalyan sokak sanatçısı Blu, yirmi yıl boyunca Bologna sokaklarına yaptığı bütün duvar resimlerini, Bologna Tarih Müzesi’nde yapılacak bir sergiyi protesto etmek amacıyla tahrip etmişti. Geçen ay İBB’nin Artİstanbul Feshane'de açtığı "Ortadan Başlamak" adlı sergiyi, "Biz sanat düşmanı değiliz." diyenler protesto etti. Önemli bazı insanlar konserlerin yasaklanmasına tepki gösterenlere tepki gösterdi.

Değerli bir siyasetçi, son seçimlerde, kendisini aday gösterip vekil olmasını sağlamış parti başkanına değil, onun bir rakibine oy verdiğini açıkladı. Ardından gelen tepkilere kayıtsız kalamadı ve halay çektiği videolar yayımladı. Beyefendinin karşı tepkisindeki zarafete insanlar ne tepki göstereceklerini bilemediler.

Şanlıurfalı bir iş insanı, döviz kurundaki artışa tepki gösterip 100 adet 1 dolarını çakmakla yaktı. Ülkenin döviz rezervine darbe vurmak istemeyen daha bilinçli esnaflar ise Manisa’da sahte dolar yaktılar. Doların şahsına yapılmış bu eylemlerin ne denli işe yaradığını bilemiyoruz ama hiç tepki göstermemekten iyidir, değil mi?.. Tıpkı Hollanda’yı protesto etmek isteyenlerin portakalları doğrayıp “Portakal, orda kal” yazması gibi…

“Motorlu taşıtlar vergisini ödeyenler tekrar ödesinler” temalı adaletsiz vergi düzenlemesine muhalefet vekillerinin yarısı Meclis’teki oylamaya katılarak, yarısı ise katılmayarak tepki göstermiş oldu.

Duyarlı kimi insanlar, yapılan zamlara değil, hatırı sayılır bazı zamların 15 Temmuz gecesi açıklanmasına tepki gösterdi.

Akbelen’de ağaçları canhıraş korumaya çalışan insanlara bazı mühim gasteler “sözde çevreci” diyerek tepki gösterdi.

Bir eski belediye başkanı, kendisini eleştiren saygın bir profesöre “cahil” diye tepki gösterdi.

Bir tiyatrocu “tiyatro” sözcüğünün “tiyatro oynamak” şeklinde mecazen kullanılmasına içerleyip esti gürledi.

Mühim bir şarkıcımız, Twitter’ın sahibine içerik kısıtlamaları yüzünden “Allah belasını versin” diye tepki gösterdi.

Ve bu satırların yazarı, bir yığın yanlışa yeterli tepki gösteremediği için kendi şahsına kızıp söylenerek tepki gösterdi…

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.