İbrahim Değil

İbrahim Değil

“Dünyaya kadın olarak gelmek isterdim”

“Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile

Avunmak istemeyiz öyle bir teselliyle…”

Niye üstadım? Biz -birçok kişi- pekâlâ da istiyoruz. Gelinebilir mi, o başka? Bu konuda araştırmalar devam ediyor, umutla bekliyoruz.

“Bir daha dünyaya gelseydim tramvay olmak isterdim.” demiş Ara Güler.

Yıllar önce Yaşar Kemal üstadımız, “Ben bu kötü dünyada bir yazar olmaktan çok üzülüyorum. 40 kitap yazdım, 40 kitap ne getirdi bu memlekete, bir türlü anlayamadım…" demişti. “Bir daha dünyaya gelsem traktör şoförü olurdum. Gençliğimde traktör sürdüm, hayatımın en mutlu günleriydi. Sonra hangi işe girsem hükümet beni işten attırıyordu…"

Esnafın ne dediğine baktım biraz. “Dünyaya bir daha gelsem yine taksici olurdum.” diyen var. “Yine ayakkabı tamircisi olurdum, yine mefruşatçılık yapardım, keçeci, serbest muhasebeci, teneke ustası, gayrimenkul işine aynen devam…” diyenler var. “Yine âmâ bir hafız olma” talebi de gördüm.

“Dünyaya on defa gelsem yine kaleci olurdum…” demiş bir genç adam. Ama niye? Hatalı gol yediğinde sana nahoş sözler söylüyorlar… Söylesinler abi. Zor bir topu yakaladığımda onun mutluluğu yetiyor bana. Hem hangimiz hatalı goller yemiyoruz ki şu hayatta?..

Ülkemizin en zengin 27. insanı olduğu yazılıp çizilen müteahhit bir hemşehrimiz var. “Bin defa dünyaya gelsem yine bu işi yapardım…” demiş. Bu bana daha makul geldi. Bir sonraki turda beraber gelebilir miyiz Ali abi?..

“Dünyaya kadın olarak gelmek ve birinin metresi olmak isterdim.” demiş ünlü bir modacı. Evli erkeklerin, eşlerine iyi davranmadığı gerekçesiyle söylemiş bunu. Bulduğu çözüm harika. Böylece, kendisine kötü davranılan kadına bir de metres olma kötülüğü yapmış olacak.

Sokakta bir adama mikrofon uzatmışlar. “Dünyaya tekrar gelsem erkek olmak isterdim.” diyor. Niye? “Belediye başkanına çok kızgınım, ondan hesap sormak için…” “Abi, sen zaten erkek değil misin?” “Evet, erkeğim…”

Peki, ya ben? Bir daha dünyaya gelsem… Kadın ya da erkek olmak değil mesele. Ne iş yaptığımın da bir önemi yok. “Ben kendim olmayayım da kim olursam olayım” demiş bir insan. Tam da öyle değil benimki. Bir daha dünyaya gelecek olsam, o dünya bu kötü dünya olmasın gayri…

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum