İbrahim Değil

İbrahim Değil

Arkadaş kadrosuna eleman aranıyor

Dünyamız daha kalabalık fakat “gittikçe artıyor yalnızlığımız”. Sanal arkadaşlıkların kalorisi düşük ve yalnızlığın günde 15 dal sigara kadar zararlı olduğu iddia ediliyor. İçine çekmeyenler gibi içine atmayanları tenzih ederek. Ömür kısalığına yol açtığı da söyleniyor, yalnızlığın.

Ciddiyetle araştırıp görmüşler ki yalnız kalan sineklerin uyku ve beslenme düzeni bozuluyor. Evde yalnız bırakılan köpeklerin yemeklerini yemediği, ağladığı, kustuğu, etrafı dağıttığı bir vakıa. Yalnız bırakılan 45 yaşındaki kaplumbağanın, elektrikli ısıtıcıyı devirerek evde yangın çıkardığı haberini görmüşsünüzdür. Yangın dindirilmiş fakat kendisini yalnız bırakanlara karşı kaplumbağanın öfkesi hâlâ suratında.

Ahırına boy aynası konan Sarıkız’ın yüz ifadesine baktım: mutsuz. Arkadaşı satılıp da yalnız kalınca hayvanın ruh sağlığı bozulmuş. Şimdi aynaya baktığında bir inek daha gördüğü için sakinleştiğini söylüyorlar. Sesi, sıcaklığı, kokusu olmayan bir arkadaş. Sarıkız çakmıştır bu numarayı ama ne çare?..

Arkadaşı başka bir doğal yaşam parkına gönderilince yalnız kalıp bunalıma giren panda Sijia için daha iyisini yapmış Çinliler: Parka büyük bir ekran yerleştirmişler. Ekrandan arkadaşı Meixi’yi izledikçe içi rahatlıyormuş Sijia’nın.

Peki, ya insanlar?.. Onların durumu daha mı iyi? Yalnızlıktan bunalan Yılmaz, kendisine bir keçi satın almış, arkadaşlığı on numara!.. Nurettin, yanıma taşınacak bir aile bulayım diye elektrik direklerine ilanlar yapıştırmış. Genç bir hanımefendi, yalnızlıktan kurtulmak için bir kız arkadaş aradığını duyurdu, “Koç burcu tercihimdir” diyerek. Üç öğün yemek, maaş ve sigorta karşılığında. Ve ABD’de Yasmin, kimseleri bulamayınca kendi kendisiyle evlenmiş… Daha neler, neler…

Öte yandan, hayvanat bahçesindeki erkek kızıl panda, fırsatını bulunca hayat arkadaşını kafeste bırakıp kaçıp gitmiş. Yüksek bir ağacın dalları arasında saklanırken bulmuşlar kendisini. Meğer yalnız kalıp kafasını dinlemek istemiş bizimki.

Elbet yalnızlık da bir ihtiyaç. Ama her gıdanın fazlası zarar. Yalnız kalmaların dozu kaçınca yalnız bırakılmak da var. İlişkileri en azından ılık tutmak gerek. Yürümediğimiz yolları çalılar bürüyünce sonrası malum: çağımızın hastalığı yalnızlık.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum