Osman Kanber

Osman Kanber

Trabzonsporlum Dikkatli Ol!

Bu hafta gündem hakemler. Trabzonspor Kulübü Beşiktaş maçından sonra zehir zemberek bir açıklama yaptı. Zaten uzun süredir TFF ile kavgalı olan Beşiktaş da bir bildiri ile destekledi. Trabzonspor haklı mı? Haklı. Ancak zamanlaması ve şekli doğru mu?

Trabzonspor galip bitirdiği bir maçtan sonra gösterdiği bu büyük tepki nedeniyle mağdurken Trabzonsporlular hariç birçok camiada haksız oldu.

Doğru zamanlama devre arası idi. Aykut konuştuğunda cevap vermeli idi Trabzonspor. Üstelik de öyle kulüp olarak değil belki Şenol hoca hatta belki de Ünal Karaman konuşmalı idi.

Amacı hakemleri etkilemek olan ve kendisine hakaret eden Aykut Kocaman’ın ayağına kadar gitme büyüklüğünü ve sabrını gösteren Şenol Güneş, Aykut'un etkilediği hakemlere Aykut’a olduğu kadar sabırlı olamadı.

O günlerde Ayağına gitme, ağzının payını ver dediğimiz için ağır eleştiriler aldık. Ama bizim bütün korkumuz bu günlere gelmekti.

Pekala geçen hafta ne oldu? Beşiktaş maçında Bir penaltımız verilmedi. Fener de uydurma penaltı ve ofsayttan gol attı. Bunlar aslında bizim ligimizde olağan işler. İlk defa mı Fener’e kıyak yapılıyor. İlk defa mı Trabzonspor eziliyor. Daha Fener’in kullanmadığı elle gol atma hakkı duruyor. Malum her yıl elle bir gol atarlar.

Hani derler ya köpek adamı ısırırsa normal ama adam köpeği ısırırsa haberdir ya. Bizim ligimizde de Fener’e kıyak yapılması normal. Fener maçının adaletli yönetilmesi olaydır.

Biz 5 metre ofsaytı görmeyen hakemler gördük. Hakan Yemişken’ler, Hüseyin Fidan’lar hala bu ligde bayrak sallıyor.

İlk yarıda Manisaspor’a 3-1 yenildiğimiz maçın hakemi M. Kamil Abitoğlu, Tolga Özkalfa’dan daha mı iyiydi? Hafızanızı yoklayın ezilmediğimiz maç mı var? 

Trabzonspor eğer şampiyon olacaksa hakemleri de yenerek olacaktır. Bu hep böyle olmuştur.

Beni MHK başkanı yapsalar Trabzonspor’u nasıl korursam Oğuz Sarvan da Fener’i öyle koruyor. Yanlışlık orda Oğuz Sarvan’ın olması.

Peki şimdi ne olacak? Eski yılları hatırlarsak hakemler daha çok Trabzonspor’un üzerine gelecek. Bugüne kadar hep böyle oldu.

Geçen yıl fener de hakemlerden şikayetçi idi. Şimdi Fener akıllandı. Aziz Yıldırım ile Mahmut Özgener kanka oldu. Oğuz Sarvan’ın Fenerliliği zaten malum.

Benim esas korkum ise gerilen ortamda hakemlerin de aleyhimize hataları artarsa taraftarın isyanının kontrolden çıkarak Trabzonspor’a zarar vermesidir. Zaten Karadeniz insanının tez canlılığını ve cesaretini bildikleri için bir amaçları da bu bence.

Biri sahaya atlasın veya taş atsın kafa yarsın biz de Trabzonspor’un işini daha rahat bitirelim diye pusuda bekliyorlar.

Aman Trabzonsporlu dikkat! Ne olursa olsun sakin ol. Haklı da olsan olumsuz tepki ve davranışınla takımına zarar verme.

Aman dikkat!

Aman dikkat!

Düşmanlarının eline koz verme.

Takımını destekle.

Hep destek.

Tam destek.

Sadece destek.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR