Osman Kanber

Osman Kanber

Kendi ayağına kurşun sıkmak

Bir sezon daha bitti.

 

Trabzonspor kendine yakışanı yaptı. Çıktı oynadı. Bursaspor şampiyon oldu.

 

Artık Anadolu’dan iki şampiyon var. Trabzonsporlular Fener’in şampiyon olamamasına 1996’nın intikamını aldık diye sevindiler.

 

Kendimizi kandırmayalım. Bu maç asla 1996’nın intikamı olmaz. Çünkü 1996’da Fenerbahçe Trabzonspor’u yenerek engelledi ve kendisi şampiyon oldu. Şimdi ise Trabzon, Fener ile berabere kalarak Fener’i engelledi ama şampiyon olamadı,  Bursaspor’u şampiyon yaptı. Yani Bursaspor’un bir anlamda taşeronu oldu. İkisi aynı mı?  Üstelik Bursa’nın şampiyonluğunun da en fazla olumsuz etkileyeceği kulüp Trabzonspor.

 

Bazı Trabzonsporlularda Fenerbahçe düşmanlığı o kadar ileri seviyede ki Trabzonspor’un menfaatlerinin bile önüne geçmiş. Sadece Taraftar değil Trabzonspor’u teslim ettiklerimiz de öyle. Ben Fenerbahçe’den intikam alayım da ne olursa olsun.

 

Ama önümüzdeki sezonlarda Bursaspor’un şampiyonluğu Trabzonspor’a biraz pahalıya patlayacak gibi görünüyor.

 

Daha şampiyon yaptığı gün Trabzonspor’un Bursaspor’un cebine koyduğu para 50 Trilyon. Denilebilir ki bize ne Bursa almazsa Fener alacaktı. Evet ama Fenerbahçe zaten ekonomik olarak bizim önümüzde idi. Şimdi Bursa da bizi geçti.

 

Bundan sonra da artık her platformda “Ben de İsterem” diye karşımıza çıkacaktır şampiyon yaptığımız Bursa. Naklen yayında karşımıza çıkacaktır. Sponsor anlaşmalarında karşımıza çıkacaktır.

 

 Zaten zoraki Trabzonspor’u da reklamlarına dahil edenlerin artık “ne yapalım sizi katsak Bursa da var” bahaneleri olacaktır.

 

Niye Trabzonlu yok diye kızdığımız İstanbul medyasında, gazetelerde artık çok daha az olacağız.

 

Kimse daha bir defa şampiyon olmuş ne olur demesin. Nasıl biz 6 şampiyonlukla kendimizi 17 defa şampiyon olmuş Fener ile bir görüyoruz. Bursa da 1 şampiyonluğunu bizle eşit görecektir.

 

Trabzonspor belki de; Bursaspor’u şampiyon yaparak halk diliyle kendi ayağına sıkmıştır.

 

Korkarım ki 1996’da Fenerbahçe’ye yenilmemeyi beceremeyerek Trabzonspor’un 10 yıl geriye gitmesini sağlayanlar, Bu defa Fenerbahçe’ye yenilmeyi beceremeyerek Trabzonspor’u bir 10 yıl daha geriye götürmüştür.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR