Osman Kanber

Osman Kanber

En kahraman Sivasspor

Trabzonspor bu hafta Sivasspor deplasmanında. Rakip  Sivasspor geçen hafta  Bursaspor deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı.

Yıllardır maç izliyoruz. Hatta son dönemlerde televizyonlarda neredeyse dünyanın bütün liglerini izleme şansımız var. Futbol her yerde farklı oynanıyor, her ülkenin tarzı ayrı, her teknik direktörün yaklaşımı farklı.

Ama dünyanın hangi liginde hangi maçta olursa olsun bazı değişmeyen taktikler de var. Mesela ligin son sıralarında yer alan bir takım ligin ilk sıralarında şampiyonluğa oynayan bir takımla hele de deplasmanda oynuyorsa ve maçın sonlarına da beraberlikle giriyorsa dünyanın her tarafında durum aynıdır.

Küme hattındaki takım için şampiyonluk adayı takımdan deplasmanda alınacak 1 puan çok değerlidir. Bu nedenle de son dakikalara beraberlikle girmeyi başarırsa vakit geçirmek için her şeyi yapar. Mesela Trabzonspor karşısındaki Antalyaspor da bunu yaptı. Oyunu yavaşlattı, kazandığı tacı faulü yavaş kullandı her pozisyonda yere yattı, kısaca 1 puana ulaşmak için kurallar dahilinde her imkanı kullandı.

Bunun belki de tek istisnasını hafta sonu Bursaspor karşısında Sivasspor yaptı.

Televizyon karşısında sanıyorum benim gibi herkes de Sivasspor’dan Trabzonspor karşısındaki Antalyaspor gibi maçı 1-1 e bağlayacak vakit geçirmeye yönelik hareketler beklerken Sivas tam tersi  oyunu hızlandırıp ikinci gol için uğraştı. Ama olmadı atamadı, yedi.

Bursaspor karşısında 50. dakikada beraberliği yakalayan Sivasspor’un 1 puana razı gelmeyip 88’de bile gol peşinde hücum yaparken gol yemesini takdir ettim. Sezon sonunda 1 puanın çok önemli olacağını bile bile vakit geçirme yoluna gitmeyen, ya 3 puan ya hiç diyerek hiç alan Sivasspor’u takdir etmemek mümkün mü? Helal sana Sivasspor.

Sivasspor dışında dünyada hangi takım olursa olsun bu maçın son 15 dakikasını yerlerde geçirirdi. Ama Sivasspor bırakın maçın sonlarına doğru oyunu soğutmak için sakatlık ayağına yatmayı Bursasporlu Volkan’ın sakatlığında bile oyunun kesilmesine engel oldu. Taçları faulleri bile Bursasporlulardan daha çabuk kullandı. Ancak maalesef bu kahramanca tavrının karşılığını 88’de yediği golle aldı.

Bu mertçe tavrı sergileyen Sivasspor umarım sezon sonu 1 puanı aramaz.

Galatasaray- Eskişehirspor maçının yayınında Bursa başkanı ile Bursa ve Sivas hocalarının maçı beraber izlemeleri de dosta düşmana bir mesajdı bence.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR