Cenap Serdar

Cenap Serdar

Şampiyonluk için

Trabzonspor  ilk yarıyı açık ara lider bitirdiği zaman bu takımda Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Messi, Platini, Beckanbauer, Ardiles ve Pele de forma giyiyordu!!,Antrenörde uzaydan gelmişti. Bu ekip sayesinde açık ara liderlik koltuğunun keyfini sürüyorduk, ancak ikinci yarı Sayın Başkan Sadri ŞENER bunların parasını ödemeyince adamlar gittiler ve  takım çöktü vah vah,

Ey Trabzonspor Yöneticisi ve taraftarı artık uyan! Benim kaç yazımda uyarı niteliğinde yazdığım gibi şimdi TV’lerde ki spor programlarında Ahmet ÇAKAR ve Erman TOROĞLU gibi Futbolun sivri adamları da bağırmaya başladı Trabzon’u şampiyon yapmayacaklar diye, Trabzonspor’u seviyorsanız bu programları da izlemeniz gerekirdi.  Adamlar 2 ay öncesinden Trabzonspor’a saldırmaya başladılar, taraftarı, yöneticileri ve Trabzonspor köşe yazarlarını da tahrik ederek büyük bir kaos ortamı yarattılar ve bunda başarılı da oldular, uçarak şampiyonluğa giden takımı durağan hale getirmeyi başardılar ve maalesef bizlerde bir şekilde buna yardımcı olduk. Birbirimizle itişip durmaktan gerçekleri göremedik.

Fenerbahçe’nin hocası Aykut KOCAMAN, tüm Ülke spor severlerini  ve medyasını  karşısına alma riskine rağmen, durup dururken neden çok sivri bir çıkış  yaparak; Trabzonspor’un kazandığı penaltılara dikkat çekmek istedi, bu bir psikolojik taktikti bunu bizzat kendisi değil Kulüp içerisinden birileri ona talimatla yaptırmıştı. Çünkü bu kadar sağlam karakterli, dürüst, sevilen bir hocanın açıklamalarını kimse kulak arkası edemezdi, böyle yapıdaki bir hocanın feryatları mutlaka karşılık bulacaktı ve buldu da. Hakemler bundan en büyük dersi alarak sınavlarına iyi hazırlanmaya başladılar ve daha ilk sınavlarında başarılı da oldular. Trabzon maçlarında daha temkinliler, bırakın penaltı pozisyonlarını maç içinde vakit geçirmelere bile düdüklerini öylesine çalar olmuşlar.

Hakemleri son zamanlarda Trabzonspor’a karşı o kadar çok doldurdular ki ister istemez maçın gidişatının olumlu ya da olumsuz hale gelmesi onların kontrolünden çıktı, hakem maç sırasında verdiği ya da vermediği her kararın muhasebesini yaparken maçın diğer bölümlerinde ister istemez bir takım pozisyonu ve ayrıntılarını gözden kaçırdı buna bağlı olarak  Trabzonspor’un puan kayıpları geldi.

Hakemde sonuçta bir insan hata yapabilir ancak olayları bu hale bilinçli olarak getiren Trabzonspor’un şampiyon olacağından ciddi anlamda korku ve endişe duyan şampiyonluğa oynayan diğer kulüplerin Başkanı, yöneticileri ve teknik adamları, bu kişilere hakemler hakkındaki açıklamaları nedeniyle zamanında Federasyon tarafından neden bir ceza verilmedi, eğer ceza verilmediyse bu şahısların birileri tarafından koruma altında tutulduğu apaçık ortada değil midir? Yani bunların yaptığı açıklamalara çanak tutulmamış mıdır? TFF Başkanı olayların üzerinden en az 2 ay gibi bir süre geçmiş, yani adamların istedikleri ortam sağlanmış ve şimdi kalkmış hakemleri savunmaya çalışıyor, iyi de bu olayların başında nerelerdeydiniz sayın ÖZGENER o zaman çıkıp masaya yumruğunuzu vurup hakemlerle uğraşmayın deyip, uğraşanlar hakkında ağır cezalar verdirseydiniz bu olaylar bu kadar derinleşir miydi? Sayenizde başta ülkenin bir numaralı hakemi Cüneyt ÇAKIR olmak üzere bir çok hakem kendine olan güvenini kaybetmiş ve maç yönetemez hale gelmiş yazık değil mi? Maça, bilenmiş ve gözü kara olarak çıkan bir hakemin karşısında siz dünyanın en iyi futbolcusu da olsanız hiç bir şey yapamazsınız, hakemin kararları altında erir, kaybolur gidersiniz yapacağınız tek şey vardır o da hakeme karşı gelir oyundan atılırsınız, bu psikoloji ile maça çıkan hiçbir Hakem ve futbolcudan da fazla bir şey beklemek biraz hayalcilik olmaz mı?

NE Mİ YAPACAĞIZ,

Yaklaşık iki aydır gerek basında gerekse TV’lerde yer alan haberlerde “hakemleri etki altına alma hususunda” büyük bir oyunun döndüğü ortadadır. Bu nedenle çok değerli olduklarına inandığımız futbolcularımıza, teknik heyetimize hatta Başkan ve Yönetim kurulu üyelerine tam destek vermeliyiz, takım yense de yenilse de bu desteği sürekli verip rakiplerimize ve dış etkenlere karşı şampiyonluk yolunda birlik beraberlik içerisinde ,ne kadar istekli olduğumuzu  açıkça  ortaya koymalıyız.

Tekrar söylüyorum Trabzon’un kendinden başka dostu yok, rakip takımlar şampiyon olmak için her türlü rezil ayak oyunlarını uygulamaya  geçirmiş durumdalar, biz ise hala futbolcularımıza, teknik heyetimize, Başkan ve Yönetim kurulumuza saldırmakla uğraşıyoruz yani içerden kemirmeye başladık takımımızı eğer bu böyle devam ederse bir müddet sonra elde ne takım kalır ne de kulüp her kese geçmiş olsun deriz, birileri de kına yakar malum yerlerine,

TÜM TARAFTARA;

Oynanan ve oynanmakta olan kirli oyunlar açıkça ortaya çıkmıştır. Sizlere yönelik içeriden takımı yıkmanız için her türlü provokasyon yapılıyor yapılacakta, takım kötü olabilir hatta yenilebilir de sakın küsmeyin aksine daha çok bilenin, her nerede olursanız olun takımız için güzel şeyler söyleyin ve yapın,

Fenerbahçenin hocası Aykut KOCAMAN hakkında yazdıklarımdan dolayı bana çeşitli kanallardan yapılan tehditlere,  yıllarca eşkıyaya karşı savaşmış bir kişi olarak güldüm geçtim daha da hırslandım, şampiyonluk için bana ne görev düşüyorsa bunu yerine getirmek boynumun borcudur dedim artık.

YÖNETİME;

Yeşil sahalarda çıkıp dürüstçe oynayıp sonucunda şampiyon olamayacaklarını anlayan rakipler top yekün saldırıya geçtiler. Bir büyük kulüp Başkanının söylediği gibi “ Maçı sadece yeşil sahada kazanamazsınız, masa başında da kuvvetli olacaksınız” sözünden hareketle olsa gerek, rakipler dış etkenleri kullanıp Masa başında her türlü entrikalara baş vurarak,  ahlak dışı uygulamaları oyunun içine soktular, bu nedenle şampiyonluğa giden yolda dürüstçe kazanmanın zamanı geçmiştir. Artık bu yolda atılacak her türlü adım mubahtır. Trabzonspor’un çıkarları için; Lobiler oluşturun, komiteler kurun ve bu komiteler ile rakiplerinizin maçlarını tüm detaylarıyla yakinen takip edin, hatta o maçlara gidin kulaklarınızı ve gözlerinizi açık tutun, rakiplerin maçlarından sonra hakem hataları varsa bunları tüm Ülkenin duyması için sürekli gündeme sıcak tutun, gerekirse bunları UEFA’ya taşıyın, kısacası her türlü haksızlığa karşı verebileceğiniz en büyük tepkileri verin, eğer sizler bunu yapmazsanız şampiyonluğun üzerine bir bardak soğuk su için, çünkü rakipleriniz bu uygulamaları her türlü boyutta çoktan uygulamaya geçirdiler. Bu konuda daha önce yazdıklarımla biraz olsun uyarmak istemiştim sizleri demek ki hiçbir yönetim kurulu üyesi yazdıklarımı okumamış, bir şeyleri tam öğrenmeden açıklamak bize yakışmaz sonuçta 30 yıl görev yapıp emekli olduğum şerefli bir kuruluşun mensubuyum.

TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULARA;

Şampiyonluk mücadelesinde tüm gücünüzü ortaya koyarak bu takımı ilk yarı nasıl zirve yaptırdıysanız. İkinci yarı da aynı şekilde yapıp şampiyon olmak sizin en yüce hakkınız, zorlu lig maratonunda kazandığınız zaman her şeyin çok iyi ancak kaybettiğinizde eleştirileceğinizi biliyorsunuz, bu nedenle biz köşe yazarları da olmak üzere bu yolda size yönelik yapılan eleştirilere kulaklarınızı ve gözünüzü kapatın, sizler profesyonelsiniz ekmeğinizi bu şekilde kazanıyorsunuz, teknik heyet hariç kimin ne dediği sizi ilgilendirmemeli…

Şampiyon olun; Trabzon halkı sizin için tarihi yeniden yazsın, şampiyon olun anneniz, babanız eşiniz, çocuklarınız ve tüm sevdikleriniz sizinle gurur duysun, şampiyon olun bu onuru ve mutluluğu yıllarca bir nişan olarak yaşamınız boyunca taşıyın, şampiyon olun ileride çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatacak güzel bir eseriniz olsun.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR