Osman Kanber

Osman Kanber

Burak Durdurulabilecek mi

Ard arda geliyor felaketler. Önce terör, sonra deprem.

İnsanın futbol konuşası gelmiyor. Ama öyle şeyler var ki yazmasan da olmuyor.

Tek amacının Fener’e hizmet olduğunu açıklayan eski TFF görevlisi, İsviçre’de yaşayan bir zat şike nedeniyle Trabzonspor’un puanının silineceğini iddia ederek Bursaspor’u şampiyon ilan ediyor. Hem de ne zaman? Tam Bursaspor – Trabzonspor maçından bir gün önce.

Zamanlamaya dikkat. Tesadüf işte….

Trabzonspor yine Burak ile Bursa’dan 1 puan ile dönüyor. Bursaspor’un golü net ofsayt, Trabzonspor’un penaltısı tartışılır.

Tartışılır da nasıl tartışılır.

Pozisyon bence penaltı. Neden mi? Kaleci eliyle değil ayağıyla hamle yapıyor. Topa vuramıyor. Ayağı havada ve Burak takılıyor düşüyor.

Şimdi gelelim Toroğlu’nun iddialarına. Erman Toroğlu’nun Burak için kullandığı tabir “emek hırsızı”.

Burak darbeden önce havalanmış. Niyeti kendini atmakmış. Daha önce fal bakan Toroğlu, falın pirim yapmadığını görünce bu defa niyet okumaya başlamış.

İsteseymiş üzerinden atlarmış. Hatta küçük Çilingiroğlu’na göre yanından da geçebilirmiş.

Ben de diyorum ki niye?

Niye atlasın ki kalecinin üzerinden. Erman ve diğer Trabzonspor düşmanlarını sevindirmek için mi? Burak sahaya hayır işlemek için mi çıkmış yoksa kazanmak için mi?

Basın tribününde tanıdığım insanların içinde en değerlilerinden biri idi rahmetli Prof. Kaya Çilingiroğlu. O değerli insanın oğlu küçük Kaya işi o kadar ileri götürüyor ki golden sonra Burak’ın asker selamı vermesini bile eleştiriyor. Unutma küçük Kaya Trabzonsporlu seni Trabzon'dan kaçışınla hatırlıyor.

Hepimiz biliyoruz ki aynı şeyleri Fenerli, GS'li, BJK'li oyuncular yapsa bu yorumcular “kardeşim futbolcu uyanık olacak, fırsatını buldu mu kullanacak” derler.

Çok eskiye gitmeyelim geçen senenin son Ankaragücü maçında hakeme penaltıyı yediren Alex’e hırsız diyebildin mi?

Bunları günlerce tartışırız görüşler farklı olabilir. Sonuçta ben de kendimi objektif olarak tanımlamam. Önce Trabzonsporluyum. Yorumum da tabi ki Toroğlu’ndan farklı olur.

Ama hırsız ne demek? Hangi hakla bunu söyleyebilirsin.

Gelelim esas meseleye

Aynı ekibin bir gün sonraki programına başkan Sadri Şener telefonla bağlanıyor.

Konu önce Bursa’nın ofsayt golü. Toroğlu diyor ki elimizde görüntü yok o nedenle bu pozisyonu konuşamıyoruz.

Sadri Başkan diyemiyor ki; saatlerce konuşup oyuncumuza hakaretler ettiğiniz penaltı pozisyonu hangi maçtan. Onun görüntüsü var, Bursa’nın ofsayt golüne sıra gelince yok. Öyle mi?

Bir miktar geyikten sonra iş hırsız konusuna geliyor. Beklenen başkanın futbolcusuna hırsız diyenlerden hesap sorması.

Ama nerdeeeeeeee.

Erman Toroğlu, herhangi birine emek Hırsızı demesinin normal ve olağan olduğunu buna da kimsenin alınmaması gerektiğini iddia ediyor. Hırsız dediği Burak’ı bu defa da alınganlıkla suçluyor.

Amaç belli; sahada durdurulamayan Burak, Saha dışından durdurulabilir mi.

Biliyorsunuz 7 haftası geçen ligde Burak’ı durdurmayı sadece Engin Kurt başarmış ve Burak sadece 2. hafta gol atamamıştı. Şimdi Erman da Burak’ı durdurmayı başaran ikinci adam olmaya çalışıyor.

Ne yaparlarsa yapsınlar onlara aldıran yok ama başkan’ın söyledikleri inanılır gibi değil. Diyor ki Trabzonspor başkanı Şener; Futbolcusuna hırsız diyip sonra da niye alınıyorsunuz diyen yorumcuya “ Bizim futbolcularımız medyada yeterince yer almıyor, o nedenle de böyle yorumlar karşısında alıngan oluyor”

Yani Erman Toroğlu ve Sadri Şener’e göre emek hırsızı ifadesi son derece normal olup bundan ancak alıngan olanlar rahatsızlık duyar.

Tabi bunun karşılığında yorumcular başkanı yere göğe sığdıramıyorlar.

Gelelim esas sözün bittiği yere;

Tabi ki Trabzon medyasının başkanı başkanın da medyayı beğenme hakkı var ama böylesine bir programda başkanın yerel medyayı aşağılamak için verdiği örnek hiç mi hiç yakışmadı.

Bütün suç sende Burak!

Kardeşim ne böyle her maçta gol atıp da Trabzonspor düşmanlarını sıkıntıya sokuyorsun. Attığın gollerin yarısını kaçırmış olsan İstanbul takımları ve destekçileri çok memnun olacak. Kimse de sana hakaret etmeyecek.

Bir takımın başarısını ya da başarısızlığının bir tek futbolcuya bağlanmasını doğru bulmam. Ama Trabzonspor’un bugün ligde bulunduğu yere gelmesinde de Burak’ın katkısı inkar edilemez. Burak formsuz olsa ligde Trabzonspor kaç puanla nerede olacaktı. 

Şimdi Burak’ı alınganlıkla suçlayan Şener acaba camiaya ne anlatacaktı.

Evet evet suçlu sensin Burak Yılmaz.

Hem suçlu hem alıngan!

Ha gayret, bakalım elbirliği ile Burak'ı durdurabilir misinız?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR