Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Burak, puan çaldı!...

Oldukça kilo almış görünen ve tosun gibi olan karşılaşmanın orta hakemi Suat Arslanboğa, maçın başlama düdüğünü çaldı.

Tüm stadyumda futbol konsantresi sıfır.

Önce şehitler,ardından Van depremi,dileriz bir daha yaşamayız.

Hayatını kaybedenlere saygı duruşu ve Trabzonspor sahaya siyah rengi de olan formalarla çıktı…

Antalyasporlu futbolcular sanki bu ülkede yaşamıyor da,sadece Trabzonsporlu futbolcular yaşıyor gibi bir hava var sahanın üzerinde !..

Maçın ilk dakikaları,bordo mavili takım diyor ki ; Maç bitse de gitsek.

*

İlk 20 dakika da çok net sayılmayacak iki pozisyonu es geçen bordo mavililer, bu sezonun

en şık golünü yedi 22.dakikada…

Antalyaspor’un Fenerbahçe’den arta kalan oyuncusu Deniz,orta sahadan aldığı topla,iki dakika önce Adrian’ın yapamadığını yaptı ve tek başına topla dripling yaparak Trabzonspor ceza alanına girdi.

Deniz’i engellemeye çalışan Colman’da, hatalı bir şekilde topa arkadan ayak ucuyla dokununca,Deniz televizyon ekranlarına jenerik olacak bir gol attı,alkışlamamak elde değil 0-1…

*

Bu dakikaya kadar tribünler ” Şehitler ölmez,vatan bölünmez”, ” Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz” sloganlarıyla inlerken, konuk güney ekibi 1-0 öne geçmişti bile.

Tribünler baktı ki maç gidecek,sloganlar değişti,bordo mavili takıma destek vermeye başladı.

Daha ne olduğunu anlamadan kırmızı beyazlı ekip de Mehmet Eren, sağ taraftan elini kolunu sallayarak ortaladı,arka direk önünde bekleyen Ali Zitouni, sağ ayağıyla yarım voleyi yapıştırdı, top köşeden Trabzon filelerinde 0-2…

Kaptan Tolga şaşkın,her iki takımın futbolcuları şaşkın,basın tribünü şaşkın,herkes şaşkın,stadyumda çıt yok.

Şehitler,PKK ,deprem,vatan derken ,o arada Antalya beklemediği bir skorla, Trabzonspor karşısında 2-0 öne geçmişti bile.

Konsantrasyon herkes de darmadağın,uyuduk vesselam.


 

*

Skor böyle devam ederken,kornerden gelen topu altı pasın içerisinde bom boş kale yerine auta gönderen Adrian, 2.kez rakip kaleyi boş geçince Şenol hoca kulübede atlattı.

Bu arada Sapara yerini Halil’e,devre arasında da son Bursa maçının en iyisi ,bu gecenin de kötüsü Alanzinho, yerini Zokora’ya bıraktı.İlerleyen dakikalarda da Volkan,formasını Pawel Brozek’e teslim etti.

Antalyaspor ise ikinci 45 dakika da, Mehmet Eren ile Tita’yı ,Sedat ile Uğur İnceman’ı ve Kerem ile Emrah’ı değiştirdi.

*        

Bu gece özellikle Halil ve Zokora’nın oyuna girmesinden sonra toparlanan bordo mavililer de, ayağa pas yapmak nihayet akıllara gelince,gerçek kimliği ortaya çıkmaya başladı.

Ard arda pozisyonlara girmeye başlayan ev sahibi ekip önünde,konuk ekip kendi yarı alanına çekilerek galibiyetini koruma düşüncesine bürününce,Trabzonspor takımının işi biraz daha da kolaylaştı.

58.dk. da Zokora’nın ara pasıyla topla buluşan Burak, durumu 1-2 yapan golü kaydedince,Avni Aker’de umutlar ve çığlıklar yükseldi.

Dakikalar 75’i gösterirken,düdük çalmadan serbest atış kullandı diye Zokora’yı 2.sarı kart dan kırmızı kartla oyun dışına atan Arslanboğa,ev sahibini bu dakikada bir eksik 10 kişi bıraktı.

*

Oyunu bu dakikalarda tamamıyla rakip yarı alana yıkan ev sahibi ekip ,karşılaşmanın 78.dakikasına girildiğinde, Antalya yarı alanında kullandığı serbest atışta, ceza alanı içerisinde topa yükselen her iki takım oyuncuları arasından Uğur inceman,Glowacki’yi formasından aşağıya sert bir şekilde çekince,pozisyona yakın olan orta hakem Arslanboğa,bu pozisyonu kaçırmayarak ,belki de bu geceki hatalarını hakem gözlemcisi Erdal Güleç önünde af ettirdi.

Penaltı atışını kullanan Trabzonspor’un ve süper ligin formda golcüsü Hırsız Burak !..

( Hafta içi bazı spor ekranlarında emek hırsızı olarak,haksız ve aşağılayıcı  bir şekilde böyle adlandırılmıştı.Sanırım o çok bilmiş Tahirler Burak’dan utanmışlardır,tabi ar damarları varsa ) ligin 8.haftasında 11.golüne imza atarak skoru dengeledi : 2-2 ve gol krallığında tahtına daha rahat oturdu.

Uzatma dakikalarının son saniyelerinde kırmızı beyazlılarda Emrah’ın plasesi, yan direği yalayıp auta çıkınca, Trabzonspor takımı ve tribünleri bir “ohh” çekti demesek yalan olur.

*

Bu arada 1-1 ‘lik Bursa maçın da oynatılmaması, hafta içi spekülasyonlara sebep olan Volkan Şen ,iyi ki Bursa maçında oynamamış,böyle giderse bu Volkan bu takımda bir daha ilk 11 yüzü göremez,kendine sanırım hiç bakmıyor ,adeta sonbahar yaprakları gibi tel tel dökülüyor .

Son sözüm orta hakem Arslanboğa’ya, düdük ağzından düşmedi,oyunu kesip durdun futbolu öldürdün,biçtin, takımları kendi hallerine bırak oynasınlar be kardeşim.

Bırak artık her pozisyona zırt-pırt düdük çalmayı ya.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR