Arif Çetin

Arif Çetin

Zor günler

Sari formaları ile ilk kez lig mücadelesine çıkan bordo mavili ekip, "rotasyon" görünümlü "revizyon" on biri ile sahaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda eleştirilen Zokora'nin yerine Marek Sapara, sakat olan Celustka'nin yerine ise Ferhat. Premier Lig transferi Marek Cech'in sakatlığı olmadığı halde kulübede oturması, "hatalı transfer"

etiketinin üzerine yapışmasına neden olacak gibi görünüyor.

***

İlk dakikalarda Trabzonspor baskısı görülse de,  Antalyaspor 20.dakikadan sonra orta sahada çok pas yaparak bordo mavililerin hızını kesti. Trabzonspor'un kanatlardan nadiren getirdiği topları havadan oynamayı düşününce Antalyaspor savunmasının merkezindeki uzun isimler zorlanmadı. Burada olması gereken, kenardan gelen topların, penaltı noktasına doğru yerden oynanması olmalıydı.

Orta saha, oyunda varlık gösteremeyince, en büyük gol umudu Burak YILMAZ orta sahaya gelerek top almaya çalıştı. Zaten ileride çoğalmakta zorlanan bordo mavililer, hücum bölgesinde hepten etkisizleştiler.

22. dakikada Deniz BARIŞ'ın attığı golü, Yavuz Selim'de oynayan takımlar yemez. Bunun izahı, suçlusu, affı olamaz. Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren bir takım böyle goller yerse, adama sadece gülmekle kalmazlar...

***

Oyunda kaldığı süre içerisinde Sapara, ona ilaveten Volkan, Alanzinho, Adrian futbol yerine saklambaç oynamayı tercih ettiler. Trabzonspor formasını giyen yerli yabancı hiç bir oyuncunun bu kadar vurdumduymaz olmaya hakkı yok.

HOCANIN SİSTEM İNADI

Daha önce de yazdık, bizim gibi kalem oynatanlar da değindi.

Trabzonspor Anvi  Aker'de oynarken Burak en önde oynamamalı. Rakip zaten çıkmıyor ve olabildiğince oyunu sabitliyor. Burak, boş alanlar bulduğu zaman daha çok etkili bir isim. Form durumlarına göre Pawell, Halil gibi isimler Burak ile yan yana başlamalı. Mecbur musunuz

4-2-3-1 formatında oynamaya. Deplasmanda amenna... Ama içeride!!!

İkinci yarıda klasik 4-4-2 ye donen Trabzonspor daha çok pozisyon bulmaya başladı. Çünkü hücum bölgesinde fazla adamla bulunuyordu.

Piyango bileti almayan ikramiye beklemesin. Siz gol gölgesine ne kadar fazla adam sokarsanız, skor şansınız o kadar fazla olur.

***

İki çift sözümüz de Ali TURAN'a olacak. Sahada Burak YILMAZ'ı, tribünde seyircileri tahrik etmek için tüm hünerlerini(!) sergiledi.

Kazanırsın, kaybedersin fakat bu tür çirkefliklerin prim yapmadığını Ali TURAN da anlamalı.

***

Zokora oyunda kaldığı süre içinde takıma direnç kazandırdı fakat gördüğü kırmızı kart tecrübesine yakışmadı. Hakem Suat ARSLANBOGA'nın verdiği penaltı kırmızı kartın panzehiri oldu.

Hafta içerisinde "emek hırsızı" olarak gösterilen Burak YILMAZ, doğduğu (Antalya) değil ekmek yediği (Trabzon) yere, gitti denilen maçta bir puanı getirdi.

Sonuç olarak;

Trabzonspor oynadığı futbolla sevenlerini memnun etmiyor. Oyuncular formsuz, Şenol Hoca futbolla barışık değil. Zor günler bekliyor hepimizi, zor, zor...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR