Arif Çetin

Arif Çetin

3 maç 9 puan, sorunsuz yola devam

Ligin devre arasında bir alt lig takımıyla oynanan Türkiye Kupası maçından üç puanın dışında fazla birşey beklemenin anlamı yok. Sadi Hoca ve öğrencileri de aynı düşüncede oynadılar ilk yarıyı. 
 
Neredeyse ideale yakın bir kadro ile sahada yer alan bordo mavililerin ilk kırk beş dakikada ortaya koyduğu futbol, hem oynayanları hem de izleyenleri memnun etmedi. Aytaç'ın golünde rakibe çarpan top skoru değiştirerek Trabzonspor'a skor üstünlüğü getirdi ama aynı şeyleri oyun anlamında söylemek mümkün olmadı. 
 
Salih Dursun'un yerine uzun süreli ayrılık sonrası oyuna giren Soner Aydoğdu, orta sahadaki pas alışverişini hızlandırdı, takıma az da olsa bir ivme kazandırdı. Geçtiğimiz sezonlardaki performansı ile bordo mavili forma için yeterli olmadığını düşündüğüm Soner'in kupa maçında süre almasının tek nedeninin devre arası transferde iyi bir rakama satılması olduğuna inanıyorum. 
 
Kaptan Onur'un formunu giderek arttırdığını da mutlaka belirtmeliyiz. Skor kimseyi aldatmasın. Onur'un çıkardığı en az dört net pozisyon var. Trabzonspor'un kendisinden daha zayıf rakibi karşısında bu kadar pozisyon vermesinin nedenleri arasında konsantrasyon eksikliğini ve Aytaç ile Okay'ın (ikinci kırkbeş dakikada Soner) savunmaya yeteri kadar yardım etmemesini söyleyebiliriz. Ön bölgede oynayan Erkan, Ekici, Marin ve Deniz'in takım savunmasına zerre kadar katkısının olmaması da işin bir başka eksik tarafı. 
 
Trabzonspor taraftarının Muhammet Beşir konusundaki hassasiyetini anlayabiliyorum ama Sadi Hoca'nın Muhammet Beşir hassasiyeti herşeyin üzerinde. Ergin Keleş, Göksu Ahlas, Barış Memiş gibi isimler aklımıza geldiğimizde bence bu oyuncu konusunda Sadi Hoca'ya hak vermemek elde değil. 
 
Sadi Hoca'dan devam edelim. Oyundan çıkan futbolcuları kucaklayıp tebrik etmesi, hoca oyuncu ilişkisinin nasıl olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tebrikler Sadi Hocam...
 
Trabzonspor bu akşamki skor ile grupta puanını dokuza çıkardı ve üçte üç yaptı. Kupanın ilk ayağında yolu yarıladı. Hafta içerisinde Adana'daki maçta daha farklı bir kadro ile ligde az şans bulan oyuncuların tercih edileceğini düşünüyorum. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR