Arif Çetin

Arif Çetin

Ceket

Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu süreçte futbol konuşmak, izlemek, yazmak gerçekten zor. Birlik ve bütünlüğümüze kast eden terör olaylarında şehadet mertebesine erişen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah CC'den rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum.


***


Bu sezon sahada futbol adına hiçbir şey ortaya koyamayan Trabzonspor'u konuşmak daha da zor.


Trabzonspor'un puan cetvelindeki durumunun sıkıntılı olması taraftarı da doğal olarak endişeye sevk ediyor. Ama hedefsiz kalmış takımlar için sezonu tamamlamak zordur. Yönetici, teknik adam, oyuncu...


Taraftar her ne şartta olursa olsun galibiyet istiyor, iyi oyun istiyor. Haklı da...


Hami Mandıralı'nın Trabzonspor kulübesinde teknik adam olarak bulunmasının tartışıldığı bir ortamda sahaya sürdüğü onbirin tartışılmasından daha doğal bir şey olamaz.


Cavanda-Bosingwa ikilisinin önlü arkalı oynaması dikkati çeken ilk detaydı. Bu düşüncenin iki izahı olabilir. Birincisi ve bizce  makûl olanı, Cardozo'yu daha fazla isabetli yan top ile buluşturmak, ikincisi ise rakip Sivasspor'un sol tarafına çifte önlem almak. Görüldü ki, kırmızı beyazlı ekip, Trabzonspor'un sol, kendisinin sağ tarafından daha etkili ataklar geliştirdi.


***


İlk yarıda varlık gösteremeyen bordo mavililerde iki konunun altını kalınca çizelim.


Marko Marin'in kullandığı üç köşe vuruşunun tamamı gol için değil, rakip kaleci Korcan'ı sahada hazır tutmak, soğumasını engellemek üzerineydi.


Diğer bir konu ise Esteban yada savunmadan gelen uzun toplarda Cardozo'nun Sivasspor savunmacılarının arkasında kalıp kafa vurmaya çalışması. En az 7-8 pozisyon bu şekilde heba oldu. Cardozo ya faul yaptı yada topu alamadı. Savunmacıların kucağında olması gereken Cardozo, rakip savunmacıyı ters yönden gelen topta kendi kucağına alıyor.


Hem Marin'in köşe vuruşu tercihleri, hem de Cardozo'nun pozisyon alma hatalarına, 30 yaşına gelmiş ve geçmiş iki oyuncu için kenardaki teknik ekibin yapacağı birşey olmamalı.


Trabzonspor üç puan aldı ama oyun anlamında yine  hiçbir şey veremedi. Bu sezon için vermesi de zor görünüyor.


***


Taraftarın "Hami İstifa" çağrısına da şu aşamada anlam veremiyorum. Şu dakikada hoca değişikliği takıma hiçbir şey katmaz. Bir şekilde sezon bitmeli. Hami Hoca gelecek sezon için devam etmeli mi derseniz? Ben sezon sonuna kadar Sadi Hoca ile devam edilmeli diyenlerdendim. Hami Mandıralı'nın teknik adamlık kariyeri ve vizyonu Trabzonspor için çok ama çok geride. Kimse kusura bakmasın. 


Alkışlar başta Esteban olmak üzere  Apapko, Yumlu, Ramazan ve Aytaç'a...


Son olarak ta yazının başlığı CEKET! Siz onu anladınız...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR