Osman Kanber

Osman Kanber

Bu Maç, O Maç Değildir

Şike olaylarının üzerinden nerede ise 10 ay geçmişken bu hafta sonu Fenerbahçe Trabzon’a geliyor.  Şehir ve taraftar şimdiden havaya girmiş durumda.

Umarım şikecilerin dolduruşu ile bu maçı fazla abartıp yine başımıza iş almayız. Aleyhimize kamuoyu yaratmak için pusuda bekleyen Bizans medyasına fırsat vermeyiz.

Aslına bakarsanız bu haftaki maç son yıllardaki Fenerbahçe maçlarının belki de en önemsizi. Şu anda Fenerbahçe 10 puan önümüzde, bu Play-Off başlarken 5 puan fark demek. Yenmemiz ya da yenilmemiz bu farkı bir yukarı ya da bir aşağı taşır. Kabul etmek gerekir ki topu topu 6 maç oynayacağınız Play-Off’ta 4 olsun, 5 olsun, 7 olsun bu farkı kapatmak çok zor.

Bu maçın sonucu ne olursa olsun Galatasaray’dan 17 Fenerbahçe’den 10 puan geride olan Trabzonspor’un Play-Off’u ilk iki’de bitirmesi imkansızdır. Tek ihtimal ise Fenerbahçe’nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa kupalarına katılmaktan men edilmesidir. İşte bu nedenle Trabzonspor’un üçüncülüğü çok önemlidir.

Trabzonspor Play-Off’u Üçüncü bitirirse Avrupa ligini garantileyecek duruma göre belki şampiyonlar ligine katılabilecektir. Dördüncü bitirirse Türkiye kupasını kazanan takımın durumuna göre Süper Final Avrupa ligi grubunun birincisi ile son bir final oynamak zorunda kalacak. ,

Bizim için Fenerbahçe maçları her zaman çok önemlidir. Çoğu zaman da bütün bir sezona bedeldir. Ama bu maçın durumu farklı. Bu maçta skordan daha önemlisi, şikeyi örtmek için, gündemi değiştirmek için her yolu deneyen şikecisever bizans medyasına malzeme vermemektir.

Mahkemede bile kendini savunmak yerine çoğu zaman başka takımlarla ilgili iddialar ortaya atarak bilgi kirliliği yaratmak amacında olan bu şikeseverler Trabzon’da olabilecek en küçük bir olumsuzluğu günlerce malzeme yapacaktır.

Bu maç Fenerbahçe ile hesaplaşma maçı değildir.

Her türlü sonuçta 10 aydır sabırla bu sürecin sonunu bekleyen taraftarın en sabırlı maçı bu maç olmalıdır.

Tabi ki sabırdan kastımız çekirdek çitlemek değildir. Taraftar çubuklu formasını giyip maça gelmeli gerek hakemin gerekse Fenerbahçelilerin her türlü provokasyonuna karşı gaza gelmeyip sonuç ne olursa olsun sonuna kadar takımını desteklemelidir.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.