İbrahim Değil

İbrahim Değil

Prostat ameliyatı olan teyze

"Hatalarla dolu bir hayat, bomboş geçirilmiş bir hayattan çok daha faydalı ve onurludur." demişti İrlandalı yazar. 94 yaşında ağaç budamak için çıktığı merdivenden düşüp hayatını kaybetmeden önce.

Galiba yanlış yaparak öğreniyor ve gelişiyoruz. Hatanın iyi bir öğretmen olduğu söylenip durur. 78 yaşındaki Ali amca, gece vakti ziyaretine gelen kızını hırsız zannederek av tüfeğiyle yaralamış. Umarım bu hatası uzun yıllar kendisine ders olur.

Uganda'nın Kayunga kasabasında yaşayan imam Muhammed Mutumba, dinî usullere göre evlenmiş. Eşi iki hafta sonra komşunun evinden eşya çalarken yakalanmış. Polis üst ve alt araması yaptığı sırada kazara yabancı bir cisim fark etmiş. Mutumba günlerdir sarılmayı başaramadığı gelinin aslında erkek olduğunu polis sayesinde öğrenmiş olsa da bu hatası yüzünden hem eşini hem işini kaybetmiş… Biz erkeklerin ders çıkarması gereken ufak bir hadise bu…

64 yaşındaki bir Fransız abimize, arkadaşları sürpriz olarak savaş uçağıyla uçuş ayarlamışlar. (Ölmeden önce yapılması gerekenler listesinde ilk beş bine yazılabilir.) Fakat abimiz, bulutların üzerindeyken yanlışlıkla fırlatma düğmesine basıp 1.400 km hızla giden uçaktan koltuğuyla birlikte fırlamış. Bu hatadan benim çıkardığım ders şudur: Savaş uçaklarına sivil yolcu alınacaksa iki tane de yol yordam gösterici genç ve güzel hostes alınması iyi olur.

Atatürk Havalimanı'nda uçuş vaktini beklerken içip sızan bir yolcunun cep telefonunu ve parasını çalan Ertuğrul, salondaki bir vatandaşın kendisine doğru koştuğunu görünce kaçmaya başlamış. İzimi kaybettireyim diye panikle kaçarken yanlışlıkla, onlarca polisin görev yaptığı karakola girmiş… Ben Ertuğrul’un, bir sonraki çalışması için buradan nasıl bir ders çıkaracağını bilemiyorum.
SGK’da görevliler faturaları incelerken bir teyzemize “prostat ameliyatı” yapıldığını, doğurgan bir bacımızın da bir yılda 10 kez sezaryenle doğurtulduğunu tespit etmişlerdi. Böyle yanlışlıklar her zaman olur. İnsandır, hata yapar. Ders alabildiysen mesele yok. Gelecek sefer kadına prostat ameliyatı yerine “apandis nakli” yazarsın mesela. Bir kadına yılda 10 doğum yazmazsın da “Kadın içeride bir doğururken, kocası koridorda dokuz doğurdu.” diye yazarsın. Hepsini SGK’ya fatura edersin de yine aynı hesaba gelir…

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum