Osman Kanber

Osman Kanber

TS şampiyon olabilir mi?

Ligin son sekiz haftasına girilirken şampiyonluk yolunda iki takım kaldı. İki şampiyon adayı son sekiz haftada içeride ve dışarıda dört maç oynayacaklar. Son sekiz maçın altısında ise aynı takımlarla karşılaşacaklar.

Trabzonspor ve Fenerbahçe’den hangisi şampiyon olacak?  Bu konudaki görüşümü bir ay önce açıkça belirtmiştim. Üstelik şimdi bu yarışın son haftalara da kalmayacağını iddia ediyorum.

Finale doğru giderken şampiyonluğu etkileyecek olan faktörler nelerdir? Futbolcu  Kadronuzun kalitesi, teknik kadro, yönetim, taraftar, TFF ve MHK üzerindeki gücünüz, medyanın etkisi ve medya üzerindeki gücünüz en önemli etkenlerdir. Şansı da unutmamak lazım.

İki takım arasında kadro kalitesi açısından bakarsak başlangıçta çok da önemli bir fark yokken son haftalarda Onur’un sakatlığı Trabzonspor açısından sıkıntı yaratacaktır. Her şeye rağmen Trabzonspor’un kadrosu şampiyon olmaya yeterlidir.

Teknik kadro açısından ise tecrübesi ile Güneş ve Karaman bir adım önde görülebilir.

Peki ya taraftar? Trabzonspor’a içeride oynayacağı son dört lig maçında taraftarı avantaj olabilecek mi? Özellikle iç saha maçlarında Trabzonspor taraftarı mı yoksa Fenerbahçe taraftarı mı daha etkili olacaktır? Sanırım bu sorunun cevabı çok basit.

Trabzonspor’un bu kıyaslamada en önemli eksikliği ise yönetimidir. Sadri başkan’ın Trabzonspor için canla başla çalışıyor. Ama katkılarının yanında zaman zaman gereksiz konuşmaları ile zarar verdiği de inkar edilemez.

Başkanları dışarıda tutarak iki şampiyon adayının yönetimlerini hafızanızda bir karşılaştırın lütfen. Hangi açıdan bakarsanız bakın bu iki grup kıyas edilemez bile.

Maalesef İki takımın yönetimleri arasındaki güç farkı; TFF, MHK, basın gibi etkenlerdeki ağırlık farkını da beraber getiriyor. Bu fark da yarış kızıştıkça son haftalarda açıkça görülüyor.

TFF, MHK ve basının Fenerbahçe’ye avantaj sağlama çabalarında sadece yönetimi suçlayamayız. Maalesef Trabzonspor’un yönetim dışındaki güçlü isimleri, lobisi de sessiz görülüyor.

Biz bu filmleri daha önce de gördük. Kabul etmek gerekir ki şampiyonluk yolunda saha dışı oyunlar konusunda Trabzonspor’un Fenerbahçe ile yarışması mümkün değildir.

Sonuçta neresinden bakarsanız bakın Trabzonspor’un şampiyonluk yolundaki tek avantajı son haftalarda özellikle yerli futbolcularının gözlerinde parıldayan hırslarıdır. Hırs ve aşırı motivasyon bazen takımlara zarar da verebilir. 

Trabzonspor'un ikinci yarı başındaki kayıplarını puan farkının yarattığı strese bağlamaya çalışanlara hep karşı çıktık. 9 puan önde olanın ne stresi olabilir ki? Stres şimdi puan puana giden ligde çıkılan maçlarda olacaktır.

Kimse son sekiz maçta Trabzonspor'dan iyi futbol beklemesin. Bundan sonra sonucu mücadele, hırs ve şans belirleyecektir. Hırsın Futboluna olumlu yansıması ve biraz da şansla şampiyonluk gelebilir.

Trabzonspor eğer şampiyon olabilirse bundaki aslan payı sadece ve sadece futbolcularının olacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR