Osman Kanber

Osman Kanber

Trabzonspor'un Rakibi Kim?

Geçen hafta önce Trabzonspor Asbaşkanı Hasan Yener, şampiyonluk yarışında en önemli rakibin Fenerbahçe olduğunu belirtti. Sonra Şenol Güneş Bursaspor’un şampiyonluk yolunda en önemli rakip olduğunu söyledi.

Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda en önemli rakipleri kendi içindedir. Taraftarıdır, yöneticisidir, futbolcusudur, teknik direktörüdür. Kısacası Trabzonspor’un tek rakibi kendisidir.

Şampiyonluk yolunda Trabzon taraftarı ile ilgili olması gerekenleri kısa süre önce yazdım.  En önemli sorunun Trabzonspor taraftarının çeşitli gruplara bölünmesi olduğunu mutlaka tek grup altında toplanılması gerektiğini belirttim.

Çeşitli gruplara bölünme sorunu Trabzonspor yönetimi için de geçerli.

Son dönemlerde çok adaylı kongreler yaşadık. Bu kongrelerde yönetime girmek için oluşturulan grupları, yapılan baskıları, pazarlıkları tüm camia bilir. Adaylar da kazanmak için tavizler vermek zorunda kaldılar.

Şampiyonluk yolunda tam da en önemli dönemde Trabzonspor’da kongre var. Sadri Şener tek başkan adayı olarak liste yapacak. Şimdi Şener’e düşen Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyacak yönetimi oluşturmak.

Bugün medyada yer alan isimlerin tamamı Trabzonspor’da yönetici olmayı hak eden isimlerdir. Her yönetici adayımız değerlidir. Ancak başkan bu seçimde en iyilerini bulmak zorundadır. Kendisine baskı yapanları değil, Trabzonspor’a en faydalı olabilecekleri seçmelidir.

Türkiye’de aklınıza gelen her alanda zirvede mutlaka birçok Trabzonlu, Trabzonsporlu var. Ama Trabzonspor yönetimi bir caddeye mahkum edilmiş. Oradan dışarı çıkamıyor.

Önüne çıkan bu fırsatta Sadri Şener yeni yönetiminde ekonomik gücü, siyasi gücü, TFF ve hakemler üzerinde etkisi, ağırlığı, lobisi en güçlü olan 15 kişiyi bulmalıdır. Bunun için gerekirse onların ayaklarına gitmelidir. 

Yoksa medyada okuduğumuz gibi başkanın beş adamı, asbaşkanın beş adamı, onun adamı, bunun adamı şeklinde oluşturulacak yönetim en küçük sorunda dağılır. Başarısız olacak yönetimi şampiyonlukta Trabzonspor’un rakibidir.

Trabzonspor kadrosunun şampiyonlukta yeterli olduğunu hep savunduk. Ancak lig uzun maraton, sakatlık var, cezalar var. Şenol hocam ağırlığını koymalı ve özellikle alternatiflerin yeterli olmadığı mevkilere ara transferde mutlaka katkı yapılmalıdır.

Trabzonspor’un daha önce şampiyonluğu kaybettiği 1995-96 sezonunda devre arasında yapıldığı gibi transfer yapılmadan yola devam edilirse bu yaklaşımı ile teknik kadro şampiyonlukta Trabzonspor’un rakibi olur.

Volkan Şen’i Beşiktaş maçında izlerken Engin Baytar’ı düşündüm. Volkan da izinsiz Amerika’ya gitti diye kadro dışı kalmış sonra affedilmişti. Beşiktaş maçında takımının mağlubiyetini hazırladı.

Engin Baytar bu sinirli hali ile bize bir Volkan Şen olayı yaratır mı? Yattara da maçtan çıkarken hiç hoş değildi. İkinci bir Engin olur mu?

Selçuk, Ceyhun hala sözleşme uzatmamış. Önümüzdeki günlerde medya her gün bu futbolcuları başka bir takıma transfer edecek. Trabzonspor bir Ali Turan vakası yaşar mı?

Kısacası Trabzonspor’un şampiyonluk yolundaki tek rakibi kendisidir. Yönetimi, hocası, futbolcusu, taraftarıdır.

Herkes bu yolda çok dikkatli olmalı ve üzerine düşeni fedakarca yapmalıdır.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR