Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'un bu sezonki en büyük hatası...

Trabzonspor, bu sezon en çok da lider özellikli oyuncuların olmamasından ötürü sıkıntı yaşadı.

Nwakaeme ve Cornelius gibi hem yetenekli ancak diğer yandan da lider özellikli oyuncular elden çıkarıldı. Her ne kadar Hamsik takımda kalsa da sakatlığından ötürü fazla forma giyemedi. 

Saydığımız isimlerin kaliteleri zaten tartışılmaz ancak bu oyuncuları farklı kılan özellikleri, saha içinde üstlendikleri sorumluluk. Her biri oyuna ve takıma karakter katan oyuncular. Lider özellikli futbolcular...

Trabzonspor, Nwakaeme ve Cornelius'u gönderip yerini doldururken, sadece "iyi futbolcu" diye nitelendirecek futbolcuları tercih etti. Oysa ki, bir takımın sahada 11 tane "iyi" futbolcusu olması yeterli değil.

Trabzonspor'un bu sezonki en büyük hatası, kadroyu planlarken 11 tane iyi futbolcuyu yan yana yazarak bir planlama yapmasıydı. Sezon başında bu oyuncular yan yana yazılıp bir 11 kurulduğunda kimse itiraz etmiyordu. Ancak bu oyuncuları sadece kağıt üstünde görmek değil, saha içinde de hayal edebilmek gerek.

Futbolcuların özellikleri itibariyle birbirini tamamlayıp tamamlayamayacağı, oyun içinde hangi futbolcuların takımı taşıyıp liderlik yapabileceği gibi pek çok etken göz önüne alınmalıydı.

Nwakaeme ve Cornelius gitti. Hamsik'in yeni sezon planlamasında olmayacağı az çok belli. Sezon ortasında Hugo da gitti. Bu bahsettiğimiz isimler takıma sadece yetenek katmıyordu. Bir karakter katıyordu. Yeni sezon öncesi ana hedef, benzer düzeyde oyuncuları bulabilmek olmalı. Elde kalan oyunculardan bulmak pek maharet değil, çözüm de değil!

Trabzonspor'un elinde ilk 11'i tamamlayacak ve lider oyuncuların etrafına yazılacak çok sayıda "iyi" futbolcusu var. Ancak bahsettiğimiz lider oyuncular yok. 

Yeni sezon için kadro planlaması yapılırken, 6-8 tane "iyi" futbolcu alınacağına, 3-4 tane lider özellikli oyuncu alınmasını yeğlerim.

Uzun lafın kısası; bu süreçlere bizzat şahit olan dönemin Asbaşkanı, bugünün Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetimi aynı hataya düşmemeli.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR