Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da çözüm saha dışında

Trabzonspor’un, Kasımpaşa karşısında tartışılabilecek ya da eksikleri belirlenebilecek kadar bir oyunu yoktu. Haliyle şu ortamda oynanan oyunu, alınan skoru ve futbolcuların bireysel performanslarını tartışmak, havanda su dövmekten farksız olur.

Kulüpteki ekonomik sıkıntılardan teknik adam belirsizliğine kadar tüm problemler futbolculara da sirayet etmiş durumda.

Trabzonspor yönetimi, sahadaki futboldan çok saha dışından çözüm üretmeye başlamalı.

Ertuğrul Doğan ve yönetimi, Trabzonspor'un 2018 yılında başlattığı sürece geri dönmek zorunda. Ödenebilir bir maaş yükü, süreci taşıyacak bir teknik adam ve ilkeleri olan bir yönetim anlayışı...

Ertuğrul Doğan esasında bu saydığımız sürecin en yakın tanıklarından biri. Çünkü 2018 yılında Ahmet Ağaoğlu önderliğinde başlayan sürecin bizzat içinde yer almıştı. Gördüğü ve yaşadığı tecrübelerle benzer bir yolu Trabzonspor camiasına sunmalı.

Kulübün gerçekleri ve izlenecek yol haritası açık ve net şekilde taraftara izah edilmeli. Gerekirse yeni sezon için beklenti düşürülmeli.

Trabzonspor'un yeni sezon için "Şu kadar bütçe, şu kadar transfer ve şampiyonluk yarışı" deme lüksü yok. Aksi takdirde ufak bir sallantıda yaşanacak yıkım, bu sezonkinden çok daha büyük olur.

Trabzonspor'un; Fenerbahçe, Galatasaray hatta Beşiktaş gibi sezonluk beklentilere göre planlama yapması mümkün değil.

Trabzonspor yönetiminin rasyonel davranıp, yeni sezonu bir geçiş sürecine dönüştürmesi gerek. Süreci taşıyacak bir teknik adam olmazsa olmaz. Kulübün yapısını kabul etmiş, yarın "oyun bozan" konumuna düşmeyecek, takımdaki her eksiği “transfer” ile çözmek yerine, yeri geldiğinde elindeki malzemeden üretmeye çalışan bir teknik adam profiline ihtiyaç var.

Siz yola geçiş süreci diye çıkarsınız, o yol farklı yere doğru çıkar, orası ayrı. Ancak şu zamandan bunları ön görmek mümkün değil. Trabzonspor yeni sezonu şu anki gerçekler üzerinden planlamak durumunda.

Trabzonspor yönetimi, ortaya bir irade koyup saha dışındaki problemleri çözmeye başladıkça, bunu da camia ve taraftara izah ettikçe, Trabzonspor’un oyunu ve aldığı skorlar yeniden tartışılabilir hale gelecektir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR