Osman Kanber

Osman Kanber

Şike mi? Ne şikesi?

Hepiniz hatırlarsınız geçen yıl internetteki video paylaşım sitelerinde ve Facebook'ta patlayan "Artiz Amca" furyasını.

Ordu'da ikinci el araba pazarında röportaj yapan muhabirin “Pazarda artış var mı?” sorusunu yanlış anlayan vatandaşın  “Artiz mi? Ne artizi? Artiz ne arar la bazarda” cevabı gündem olmuştu.

TFF başkanının basın toplantısını izlerken araba pazarındaki o görüntüleri izler gibi oldum. Ortalık şike diye yıkılıyor. Yüzlerce delil var. Savcı belgelere bakarak tutuklama istemiş, hakim kabul etmiş şikeciler içerde.

TFF başkanı açıklama yapıyor ama sanki Ordu'daki artiz amca konuşuyor? savcı şike demiş o şişe anlamış. cevap veriyor. 

“Şişe mi? Ne şişesi? Şişe ne arar la fenerde”

Şimdi iddianame beklenecek.

İddianame hazırlanınca birkaç ay daha incelenecek.

Sonra mahkeme kararı beklenilsin denecek.

Sonra temyiz var.

Yaz var.

Kış var.

Peki neden böyle?….

Çok basit. Federasyon yönetim kuruluna seçilen 15 kişi Türk futbolunu iyi idare etsinler diye değil onları oraya seçtiren takımlarının çıkarlarını kollasınlar diye seçiliyor.

Futbol camiasındaki herkes biliyor ki TFF yönetim kurulunda 5 Fenerli, 5 Galatasaraylı ve 4 Beşiktaşlı var.

İstediğin kadar belge olsun bu üyelerin takımlarının küme düşmelerini gerektiren bir karara, evet diyebileceklerine inananınız var mı.

Diyelim ki oldu.

Haber61 de 13 Ağustos tarihli “tahkim 6-1 bizden yana” haberini lütfen bir daha okuyun.

Şu anda tutuklu bulunan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu seçimden hemen sonra TFF ile ilgili diyor ki: "Tahkim Kurulu 6-1, Disiplin Kurulu 4-3 bizde”

Yani Tahkimin Yedi üyesinden Altı’sı disiplin kurulunun Yedi üyesinden Üç’ü Fenerli. Geri kalanlar da zaten ya GS’lidir ya BJK’li.

Bunlar onaylayacak da fener küme düşecek?

Aslında çok da düşünmeye gerek yok, TFF’nin sonuçta ne karar alacağı da disiplin kuruluna verilenlerden belli; Bırakın ifade vermeyi Savcıya yolda görüp selam verenler bile disiplin kurulunda ama mesajcı Emre yok.

Neden?

Artiz mi? Ne artizi? Artiz ne arar la bazarda.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR