Osman Kanber

Osman Kanber

Bu taraftarla bu iş olmaz!

Ankaragücü maçı öncesi Sadri  Şener haber61.net’de idi. Sitemliydi, üzgündü, kırgındı. Taraftarın Ankaragücü maçına olan ilgisizliği başkana çok dokunmuştu. Maça az bir süre kala Avni  Aker’de kombineler hariç satışa sunulan altı bin biletten ancak bin beşyüz kadarı satılmıştı.

Başkan radyohaber61’de katıldığı canlı yayında da sık sık bu konudaki sitemini dile getirdi. En yakın rakibinden 5 puan önde şampiyonluğa giden Trabzonspor kendi sahasında tribünleri dolduramıyor. Akyazı’ya 40 bin kişilik stattan bahsedilen Trabzon’da 20 bin kişilik Avni Aker doldurulamıyor.

Trabzon’da bakkalda, manavda, kahvede, okulda, dolmuşta aklınıza gelen her yerde iki kişi bir araya gelince saatlerce Trabzonspor konuşulur. Kadro yapılır, hoca yorumlanır, oyuncular değerlendirilir velhasıl Trabzon’da her ortamda 24 saat Trabzonspor yaşanır. İyi de bu kadar futbolu sevenler Avni Aker’e niçin gelmez.

Eminim gelip sahada takımını desteklemeyenler maç sonrası Yattara niye çıkarıldı? Jaja niye çıkarılmadı? Brozekler niye oynamadı? Gibi konularda saatlerce konuşurlar.  Anlaşılan bizim sevdiğimiz ne futbol, ne maç,  ne de Trabzonspor, bizim sevdiğimiz eleştiri. Bizim sevdiğimiz konuşmak. Konuşurken birbirimizi dinlediğimizi de sanmıyorum. Hepimiz herkesten iyi biliyoruz ya.

Bir milyona yakın nüfusla 20 bin kişilik stadı dolduramayan taraftara şampiyonluk yakışmaz.

Gelelim maça. Ankaragücü maçını Trabzonspor takımı değil Trabzonspor taraftarı kaybetmiştir. Bu şartlarda alınan bir puan bile büyük başarıdır.

Düşünün şampiyonluğa oynayan takımın taraftarı en gözde yıldızlarından birini oyundan çıkarken yuhalıyor. Rakibini baskı altına alan takımına, yaratacağı ortamla destek sağlaması gerekirken kendince olumsuz bulduğu her pozisyonda tribünlerden garip homurtular yükseliyor. Gene bir yığın taraftar grubu, gene her grubun kendi söyleyip kendi duyduğu tezahürat.

Sonra da bağırıyoruz. “İşte taraftar, işte şampiyon”

Şampiyon adayı sahada, bu mu şampiyon taraftar.

İddia ediyorum aynı şartlardaki Ankaragücü maçını yarıştığımız herhangi bir rakibimiz oynasa maçı oyunculara bırakmaz taraftarı alırdı.

Sadri başkan bırakın satılmayan biletlere, boş koltuklara üzülmeyi. Ankaragücü maçını gördükten sonra, keşke diyorum 14 bin kombine de satılmamış olsaydı.

Trabzonspor'un şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi kendisidir. Özellikle de Trabzondaki taraftarı.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR