Osman Kanber

Osman Kanber

Bizi bırakma Fener

Ne oldi

15 Ağustos’ta kanaatle karar verme yetkisi olan TFF masumiyet karinesi var, savunmaları alamadık İddianameyi bekleyeceğiz derken bütün Fener medyası alkış tutuyordu.

Bu kararı alan TFF’yi bütün Fenerliler alkışladı. Televizyonlarda saatlerce TFF’nin ne kadar doğru yaptığını anlattılar. Savunma almadan olmazmış, gizlilik olduğu için de savunma alınamazmış. Sanki TFF savunma alsa cezaevindekiler suçlarını kabul edecek.

Planları şuydu ; iddianame savunma filan derken  birkaç ay geçer, ardından etik kurul, yönetim kurulu,disiplin kurulu tahkim mahkim derken sezon biter bu işler unutulur. Biraz etik kurul kitabına uydurur, biraz yönetim kurulu, bir şey kalırsa onu da tahkim halleder. Aziz de yattığıyla kalır.

TFF , Fener işbirliği ile buldukları Fener’i kurtarma planının sevinci bir hafta sürdü. Zaten TFF ceza vermeyince Şampiyonlar liginde de bir sorun olmayacaktı. İtalya’da şike nedeniyle ceza alan Milan şampiyonlar liginde oynamıştı.

Fener’i kurtarma ekibi sevinçten mi bilmem bu arada çok önemli bir noktayı unutmuştu. 2007’de Milan’ı şikeden küme düşmesine rağmen şampiyonlar liginde oynatan UEFA 2008’de statüsünün şike ile ilgili 50. Maddesinde değişiklik yaptı.  Maddenin 3. fıkrası bir kulübün doğrudan ve dolaylı olarak ulusal veya uluslararası bir maç sonucunu etkileme faaliyetinde bulunması halinde hiçbir disiplin prosedürü gerektirmeden doğrudan UEFA müsabakalarına katılmaktan men edileceği yönünde değiştirildi.

Ne demişti Şenol Güneş “Suç yokken suçlu arayanlar, suç varken suçluyu bulamıyor”.

Şimdi suçlu arıyorlar. Fener’i kim şıkayet etmiş, Aykut’a göre mailler gitmiş. UEFA kararı nasıl vermiş. Yapmayım etmeyin, başkanı şike suçuyla cezaevinde olan bir kulübün şike yaptığı kanaati için başka neye ihtiyaç var. TFF göremiyorsa UEFA görüyor.

UEFA Baş Müfettişi Pierre Cornu Türkiye’ye  geldi. Bir gün kaldı sonra da Ali Koç’un deyimiyle hat-trick yaptı.

Allah’ın sopası yok. Fener’i kurtarmak için çabalayan kuralları uygulayamayan  TFF’ye işte böyle Fener’i şampiyonlar liginden attırır.

Ne diyor şimdi Fener.

Şampiyonlar liginden attınız süper ligden de atın. Tamam da siz değil miydiniz bir hafta önce karar veremeyen İddianameyi bekleyeceğim diyen TFF’yi destekleyen.

Olmayan başvuruyla TFF bizi düşür diyor Fener.

Bizde buna keyif bağışlama denir.

Yok öyle yağma.

****

Bir de Aykut var.

Demiş ki düzenlediği basın toplantısında “Trabzonspor başkanını açıklamalarını samimi bulmuyorum.”

Bence haklı.

Çünkü basın toplantısında hemen yanında olan Trabzonluların yüzkarası arkadaş Ankaragücü oyuncusu Kaan’a mesaj çekilmesi konusunda televizyon ekranlarında bas bas bağırmış yeni doğan çocuğu üzerine yeminler edip tehditler savurmuştu. Sonra ne oldu? olay doğru çıktı.

Yeni doğan çocuğu üzerine yalan yere yemin eden bu arkadaşı samimi bulup yanında oturtan zihniyetin Sadri başkanı samimi bulmamasından doğal ne var.

Üstelik bu arkadaş da basın toplantısında “biz Türk olduğumuz için bunu yaptılar bunlar ırkçı, zaten ben yurtdışında oynarken de beni protesto ediyordular” demiş.

Sorarlar adama daha 15 gün önce Milli takım formasıyla çıktığın maçta protesto edilmedin mi? Onlarda ırkçı mıydı?

Diyelim ki milli maçta Protesto edenler ırkçı?

Tamam da seni protesto edenler  Türk Milli Takımının taraftarı olduğuna göre. Sizin yerinize Şampiyonlar ligine giden Trabzonspor’un da Türklüğü tartışılamayacağına göre

sen kimlerdensin?

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR