Osman Kanber

Osman Kanber

Bir Aslan Miyav Dedi

Bu hafta taraftarın keyif haftası.  Trabzonspor ligin lideri.  Üstelik de Galatasaray’ı 2-0 yenmiş. Bizi daha keyifli kılacak ne olabilir ki. Bundan iyisi lig sonunda şampiyonluk.

Maçta beni esas mutlu eden, gururlandıran sonuçtan çok Galatasaray’ın 1 puan için mücadele etmesi oldu. İşte Trabzonspor’un büyüklüğünü gösteren esas nokta da bu.

Trabzon’a Trabzonspor’un 7 puan gerisinde gelen Aslan Trabzonspor’dan alacağı 1 puanın peşine düşmüştü. Aslında baktığınızda beraberlik Galatasaray’a yaramaz Trabzonspor’a yarardı. Ancak buna rağmen Galibiyet isteyen Trabzonspor, 1 puana razı olan Galatasaray’dı.

Trabzonspor’un şampiyonluk yaşadığı yıllarda durumları ne olursa olsun İstanbul’un 3 takımı Trabzon’a gelirken 1 puan alırsak iyidir diye gelirdi. Galatasaray maçını izlerken sanki o günlere döndüm. Lider Bursa’nın 8 puan gerisinde Trabzon’a gelen ve mutlak galibiyete ihtiyacı olan aslan 1 puan için 10 kişiyle savunmada.

Maç 0-0 da bitse Aslanı kediye çeviren Trabzonspor’un bana verdiği gurur değişmezdi.

Üzüldüğüm ise hakem Halis Özkahya’nın düştüğü durumdu. Halis hoca bu maçta Ayhan’dan yediği fırçayı babasından bile yememiştir.

Biz liderliğin keyfini sürerken Kasımpaşa’ya takılan Beşiktaş’ın hocası  maç sonrası “Ligin zirvesindeki Trabzonspor ve Bursaspor'un da nasıl top oynadığını hepimiz biliyoruz. Defans yapıp hata bekleyerek oynuyorlar ama biz bu şekilde oynamıyoruz.” buyurmuş.

11.  haftada Trabzonspor’un 9 puan gerisinde kalan Schuster Trabzonspor’a 1-0 yenildiğinde de Trabzonspor’un Avrupa’yı bilmediğini iddia etmişti. Bunlar Türkiye’ye geldiklerinde acaba bunlara birileri buradaki takımları anlatmaz mı?

Trabzonspor’un antifutbol oynadığını ima edip Beşiktaş’ın ise hücum düşünerek oynadığını iddia etmek için Türkiye’yi ve Trabzonspor’u tanımamak yetmez. Matematiği de tanımamak lazım.

Schuster Beşiktaş’lılara mazeret üretmekten fikstüre bakmaya fırsat bulamamış olabilir; biz ona hatırlatalım. Ligde 11 hafta sonunda defans yaptığını iddia ettiği Trabzonspor 27 Bursaspor 21 gol atmış. Schuster’in Beşiktaş’ı ise sadece 17.

Türkiye’de Akreditasyon kartı olmadan maçlara girme hakkına sahip tek kişi olan bu büyük insan federasyonun kendine tanıdığı  ayrıcalıkla gaza gelmiş olmalı.

Herhalde Beşiktaş yakında ona “şuster bir sus” der.

****

Hafta sonu Bursaspor ile oynayacağımız maç bu yılın gerçek derbisidir. Ligin zirvesinde bulunan Anadolu’nun iki temsilcisi çok zevkli bir maç oynayacak. Galibiyet ya da beraberlik Trabzonspor’a  yarar. Ancak yenilse de Trabzonspor yoluna devam eder. Daha çok kredisi var.

Ligin sonuna kadar Trabzonspor daha çok mağlubiyetler alacaktır. Bursaspor’a da yenilebilir.  Kendi sahasında Eskişehir’e de. Önemli olan çabuk toparlanıp ligin sonunda en az puan kaybeden takım olmaktır.

3 İstanbul takımını da deviren Trabzonspor büyüklüğünü bir kez daha tescil ettirmiştir. 11. Haftası geride kalan ligde de şu an için önemli olan da budur.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR