Oğuzhan Memişoğlu

Oğuzhan Memişoğlu

Yerel lezzetlerin sessiz ayrılığı..

Mahallelerimizdeki küçük fırınlarda yeni sistemle ekmeklerin, eski usul odunlar vasıtasıyla yapılan pidelerin kokusu ve tatlarına artık eskisi kadar varılamıyor. Maalesef ki Hazır gıdalarla birlikte aperatif hızlı tüketim alışkanlıkları günümüzde kültürel birçok lezzetin önüne geçmiş durumda.

Yediğimiz bu yiyecekler yalnızca midemizi değil, geçmişimizi de besleyerek birçok anıyı hafızamızda kazımaya yarıyor. Eski toprakların not aldıkları ve birçok kişiden sakladığı defterlerinde yemekler, geçmişin izlerini de taşımakta Onların kaybolduğu an maalesef köklü bir kültür yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

Çözümü basit ama bir o kadar da bizler için meşakkatlidir. Yerel ve doğal ürünleri tüketmek. Ayrıca bu yiyecekleri gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak. Böylece yalnızca damak tadımızı değil, köklü bir geçmişi de yeni nesillere aktarmış oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
Oğuzhan Memişoğlu Arşivi

Hıza mağlup olan hayat

25 Ocak 2026 Pazar 23:57

Sessiz izler, derin hafıza

18 Ocak 2026 Pazar 23:58

Kış eskiden başkaydı

11 Ocak 2026 Pazar 23:45

Çok Konuşmak mı, Doğru Konuşmak mı?

03 Ocak 2026 Cumartesi 23:26

Beğeni artıyor, kalite azalıyor

25 Aralık 2025 Perşembe 22:36

Sınıflara sığmayan zaman

20 Aralık 2025 Cumartesi 23:58

Öfkeyle kalkan zararla oturur

16 Aralık 2025 Salı 23:45

Doğadaki sessiz rekabet

05 Aralık 2025 Cuma 23:54