Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da tahammül eşiği düştü!

Trabzonspor, Pendikspor maçını kazanmasına rağmen oynadığı oyun ile keyif vermemişti. Adana Demirspor maçında da aman aman bir oyun yoktu, maç da kaybedilince teknik adam konusundaki tartışmalar daha da harlandı.

Geride kalan 8 haftaya rağmen hala ne savunmada ne de hücumda bir bütünlük yakalanmış değil. Bir takım savunma yapamaz, hücum ile bunu tolere eder. Ya da hücum edemez, savunma ile bunu tolere eder. Trabzonspor'da böyle bir durum da yok. Haftalardır plansız ve maçın akışına göre oynayan bir Trabzonspor izliyoruz.

Bjelica, Adana Demirspor maçını "İyi oynadık, pozisyonlar bulduk" diye değerlendirdi. Kendisine sormak gerek. Bu maçta Adana Demirspor'un başında olsaydı, galibiyet sonrası ne diyecekti?

Süper Lig'in son 2-3 sezonda en değerli ve en istikrarlı 10 numaralarından biri olan Bakasetas'ı ısrarla 8 numarada kullanmak, hem Bakasetas'a yapılan bir kötülük hem de Trabzonspor'a.

Bakasetas, yapısı itibariyle bir oyun kurucu meziyetine sahip değil. 8 numarada oynayacak esnekliğe ve tempoya da sahip değil. Kaleye ne kadar yakın oynarsa, o kadar faydalı olan bir oyuncu. Hele de Onuachu gibi stoperlerle boğuşan pivot santrforun ardında, istediği o fırsatları fazlasıyla yakalayabilir.

Daha önce de çok kez ifade etmiştik ki, Trabzonspor'un oyun arayışı içinde olduğu dönemde en büyük yardımcısı skorlar olacak. Skor olarak istediğiniz neticeleri alamadığınızda, oyunun gelişimi için tanınacak zaman da o kadar kısıtlı olur ve tahammül eşikleri düşer. Bjelica için de o tahammül eşikleri epey düşmüş durumda.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
SON YAZILAR