Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da bu sezondan yeni sezona ne devredilebilirse...

Alanyaspor maçına oranla Trabzonspor, Karagümrük maçında sahada daha bir takım görüntüsü verdi. Ancak son vuruşlardaki eksiklik rahat kazanılabilecek bir maçta 3 puandan etti.

Kağıt üstünde bakıldığında Trabzonspor'un isabetli şutu yok. Maçı izlemeyen biri, Trabzonspor pozisyona girememiş diye düşünebilir. Ancak Onuachu'nun teptiği fırsatlar, Bardhi'nin kaçırdığı gol, Mendy'nin direkten dönen şutu. Bunlar önemli fırsatlardı.

Abdullah Avcı, Bjelica'nın sezon başından beri Bardhi konusunda sürdürdüğü "kanat" ısrarını çıktığı ikinci maçta kırdı. Esasında Alanyaspor maçında da zorunluluktan kanatta kullandıklarını ifade etmişti. Bardhi'den bir kanat performansı alınamayacağı konusunda çabuk reaksiyon gösterilmesi olumlu bir gelişme.

Trabzonspor, orta alanda ciddi bir 8 numara eksikliği yaşıyor. Transferin son anına kadar, merkeze kaliteli bir oyun kurucu beklentisi vardı. Ancak istenen oyuncular alınamayınca, Umut Güneş hamlesi yapılmıştı. Umut o ihtiyacı karşılar mı, şimdilik bilinmez ancak o denli para verilmiş bir oyuncunun 10. haftası geride kalan ligde 1 dakika bile süre alamamış olması tartışılabilecek bir mesele.

Bjelica döneminde 8 maçta 6 gol yiyen takımın, Abdullah Avcı dönemindeki ilk 2 maçında gol yememesi, bir teknik adam dokunuşu olarak değerlendirilebilir. Elbette Trabzonspor gibi bir takım, kazanamadığı bir maçın ardından bununla avunamaz ancak takım savunması adına olumlu bir işaret olduğunu göz ardı etmemek gerek.

Trabzonspor'un eksikleri var. Aman aman bir kadro planlamasına sahip de değil. Ancak her şeye rağmen mevcut kadro, 10. hafta sonunda çok daha fazla puan toplayabilirdi.

Son 2 maçta üretkenlik anlamında olağanüstü işler görmesek de, Bjelica dönemindeki 8 haftalık sürece göre sahada daha derli toplu, daha planlı bir takım izliyoruz.

Abdullah Avcı ve ekibinin, önümüzdeki süreçte takıma bir ivme kazandıracağına dair umut var. Hocanın, bunu yapacak bilgi ve birikimi olduğu gibi, geçmişte bize bunu yaşatmışlığı da var. Açılan puan farkını göz önüne alınca, "Trabzonspor zirve yarışına ortak olur" demek zor ancak kalan haftalarda ligdeki varlığını hissettiren bir Trabzonspor görmek mümkün. Bu da hocanın maharetine kalmış durumda.

Trabzonspor ara döneme kadar toplayabileceği kadar puanları toplayıp, ara transfer döneminde yapacağı transferlerle yeni sezonun inşasını gerçekleştirebilir. Her sezon başı yeniden bir takım kurma sürecine girmektense, bu sezondan yeni sezona ne devredebiliriz diye hesap etmek gerek.

Trabzonspor'un, her sezon başı sil baştan kadro kurma lüksü de yok ekonomik gücü de. Hal böyle olunca; bu sezon sona erdiğinde, yeni sezonun planlaması yapılırken, ideal 11'e gözü kapalı şekilde 7-8 oyuncu yazılabiliyorsa, kâfidir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
SON YAZILAR