Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da Beşiktaş galibiyetinin önemi

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında 3-0 gibi net bir skorla kazanarak 3 puana uzanan taraf oldu.

Maçın ilk 15-20 dakikalık bölümünde Beşiktaş daha fazla istediklerini yapan taraf olsa da, üretkenlik anlamında Trabzonspor rakibine fazla şans tanımadı.

15-20 dakikalık bölümden sonra Trabzonspor da oyuna dahil oldu ve hücumda daha etkili işler yapmaya başladı.

Özellikle Mendy'nin orta alana getirdiği enerji, ikili mücadelelerdeki iştahı dikkat çekti. Trabzonspor'un aradığı 6 numara performansını tam anlamıyla sahaya yansıttı diyebiliriz.

Trabzonspor, Onuachu ile ilk golünü bulunca; Beşiktaş beklenmedik şekilde kırılgan bir yapıya büründü. Trabzonspor golün de öz güveniyle ikili mücadelelerde ve üretkenlik anlamında daha etkili hale geldi.

Her ne kadar Beşiktaş topa daha fazla sahip olan taraf olsa da, Trabzonspor'un birkaç pozisyon dışında fazla pozisyon vermemesi takım savunması adına olumlu bir işaret.

Bakasetas'ın golü ve devre arasına 2-0 ile girilmesi, maç özelinde Trabzonspor'un işini kolaylaştırdı.

Bjelica'nın, Beşiktaş'ın risk alıp arka alanda boşluklar bırakacağını ön görerek ikinci yarıya Trezeguet hamlesi ile başlaması, yerinde bir karar olduğunu gösterdi. Nitekim Trezeguet, Visca'ya bir gol attırdığı gibi, gol öncesinde de savunma arkasına yaptığı koşu ile net bir pozisyona girdi.

Onuachu'nun Trabzonspor kariyerine golle başlaması da oldukça olumlu. Santrfor için gol atmak, nefes almak gibi. Attıkça, öz güven yakaladıkça devamı da gelecektir.

Beşiktaş karşısında alınan 3-0'lık galibiyet, 3 puan açısından kıymetli olduğu kadar, takımın havaya girmesi ve bir bütünlük yakalaması adına da kıymetliydi.

Trabzonspor'un transferin son dönemindeki hamleleri, takımın kalitesini yukarı çekti. Keşke iyi bir 8 numara hamlesi de görebilseydik. Bu dakikadan sonra yapılacak en iyi iş, eldeki malzemelerle uyumlu bir takım haline dönüşmek ve sezon arasına kadar zirveden kopmamak olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum