Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor hakeme rağmen kazandı

Trabzonspor, Süper Lig'de 33. haftada deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek sezonu 3. tamamlama konusunda önemli bir adım attı.

Her ne kadar 3. olmak Trabzonspor için bir başarı olmasa da, kötü geçen bir sezonda Avrupa biletini almak önemli. Avrupa kupalarında mücadele etmek sadece bir prestij değil, aynı zamanda kadro kurarken de transfer noktasında elinizi güçlendiren bir faktör. Futbolcuların kulüp tercih etme sebeplerinden biri de Avrupa arenasında oynamak olabiliyor. Bu bakımdan Trabzonspor, Avrupa'ya gidebilirse en azından bir teselli bulacaktır.

Gelelim Kayserispor maçına. Esasında her iki takımın da aman aman pozisyonlara girdiği bir maç olmadı. Trabzonspor kalitesiyle sonuca gittiği bir maçı oynadı ve kazanmasını bildi.

Özellikle Enis Destan'ın 1 gol ve 1 asistlik performansı kıymetli. Alt yaş gruplarında Avrupa ekiplerinin radarındaydı. Avrupa'da gözlemcilerin listesinde yer almış bir futbolcu olarak, çıkıştaki performansı yeniden onu bu listede yukarılara çekebilir. Nitekim, sezon sonunda boyutu ne olur bilinmez ama Avrupa'dan gelebilecek muhtemel teklifler sürpriz olmaz.

Kayserispor maçı özelinde hakem Çağdaş Altay'a da değinmek gerek. Şayet bugün VAR devreye girmese, Trabzonspor'un aleyhine açıklaması zor bir penaltı verilmiş olacaktı. Bu pozisyonun yanı sıra hakem verdiği ve vermediği fauller, Trabzonspor aleyhine çıkardığı sarı kartlar da tartışmalı. Çağdaş Altay'ın sınıfta kaldığı bir mücadeleydi.

Bu maçta bir parantez de Meunier'e açmak gerek. Kalitesini ve farkını hissettiriyor. Sadece asistleriyle değil, oyun kurulduğunda da ciddi bir rolü var. Trabzonspor'a yeni sezonda böylesine kaliteli birkaç dokunuş daha mutlaka gerekli.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR