Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor bundan sonrası için ne yapmalı?

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında kaybederek ligde üst üste 4. mağlubiyeti aldı ve 3. sıradaki konumunu da kaybetti.

Mevcut kadronun yeterliliğinin tartışıldığı ortamda sakatlar, eksikler ve Afrika Kupası'na giden oyuncular da eklenince, şüphesiz sıkıntılı bir süreçten geçilecekti. Ancak bu kadarını kimse tahmin bile edemezdi.

Kötü oyunlar olsa bile son 4 maçta 1 puan bile alınamamış olması, açıklanması kolay olmayan bir durum.

Elbette bir yerde bu kırılacak, yine bir ivme kazanılacak ancak Trabzonspor'un mevcut kadrosu tam anlamıyla bir enkaz görüntüsünde. Elde bulunan birçok oyuncunun parayla satılması bir kenara, fesih bedeli almadan gitmesi bile olumlu.

Yeni sezonda şampiyonluk yarışı verecek bir takım hedefleniyorsa, takımın ilk 11'inden tutun da kulübesine kadar olağanüstü bir değişime ihtiyaç var demektir. Ancak Trabzonspor'un ekonomik olarak bu değişimi yaşama imkanı var mı? Bu da ayrı bir tartışma konusu. Kaldı ki, değişim altında yapılacak transferlerdeki isabet oranı ne olacak? Bu zaman kadar yapılan transferler, yeni transferlerdeki başarı oranı için aman aman bir umut da vermiyor.

Sezon başlarken demiştim ki, hedef zirve olmamalı. Beklenti düşürülmeli ve gelecek sezon, üstüne birkaç takviye yapıldığında yarışabilecek bir kadro oluşturulmalı. Ancak şu anki kadroyu göz önüne alınca, bu hedef bile tutmadı.

Trabzonspor'un aklı selim ile hareket etmesi gerek. Yeni sezona 10-15 transfer ile girilirse, yine bu sezonun tekrarı yaşanır. 3-5 tane transfer yaparsın ama bunlar doğrudan oynayabilecek seviyede olur. Bir sonraki sezon da bu kadroyu tamamlayıp geliştirirsin. Şampiyonluk da böyle gelmedi mi? Birkaç sezondan devreden kadrolar ve üzerine takviyelerle şampiyonluk geldi. Benzer yolu izlemek Trabzonspor için en makul olanı. Trabzonspor'un, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi sezonluk kadrolar kurma lüksü yok.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum