Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Nicolas Pepe Trabzonspor'a ne katar?

Trabzonspor'da sezona istenilen şekilde başlanamamış olması, taraftarlarda ciddi şekilde transfer beklentisi yaratmış ve hatta yönetim üzerinde de bir transfer baskısı oluşturulmuştu.

Yönetimin mali açıdan önemli hamleleri oldu ancak saha sonuçları bunu desteklemediği sürece futbolda taraftar nezdinde pek de bir şey ifade etmeyecekti.

Trabzonspor'un kadro kalitesini yükseltmeye ihtiyacı vardı. Bunun için ilk adım Pepe oldu. İşin mali boyutu ayrı ancak Pepe, Trabzonspor'a seviye atlatabilecek kalitede bir futbolcu.

Pepe'nin sakatlık geçmişi konuşuluyor. Evet, bu futbolcunun geçtiğimiz sezon bir sakatlık hikayesi oldu. Yaşadığı diz sakatlıkları oldu. Ancak 28 yaşında ve 4 sezon önce 80 milyon Euro bonservis bedelini görmüş bir oyuncu da Türkiye'ye kolay kolay gelemezdi. Bu sebeple Pepe transferi alınabilir risk miydi, bence alınabilir riskti. Yönetim de bu riski göze aldı.

Pepe şayet Trabzonspor'da ciddi sakatlıklar yaşamazsa, Süper Lig'in çok üstündeki kalitesiyle takıma ciddi katkılar sağlayacaktır. Özellikle sağ kenardan ters ayakla içeri doğru kat eden, skora yakın bir oyun tarzı var. Çevik bir futbolcu ve uzaktan şutları etkili. Birçok kişi, "geniş alan" futbolcusu olarak bilse de, aksine dar alanda da iş yapan bir futbolcu.

Trabzonspor'un yine birkaç tane daha kaliteli oyuncuya ihtiyacı olduğu fikrindeyim. Özellikle de 8 numara ve santrfor bölgesi için. Bu bölgelere de yapılacak kaliteli hamleler, Trabzonspor'a belli bir eşik atlatacak ve takımı daha yarışabilir hale getirecektir.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum