Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Yomra'da yerel seçim hesapları: Mustafa Bıyık, Abdulkadir Özdemir, İbrahim Sağıroğlu, CHP...

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Trabzon'da sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri de Yomra.

Yomra'da kıyasıya bir seçim yarışı olacak. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İyi Parti'den yeniden aday oldu. AK Parti, Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir'i aday gösterdi. 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Sağıroğlu ise Demokrat Parti'den aday olarak yeniden sahaya indi.

Yomra'da "seçimi kazanacağım" iddiasında olan 3 aday var. Hal böyle olunca seçim yarışında ipi göğüsleyecek ismi tahmin etmek de güçleşiyor.

Yomra'da şu an için gözler CHP'ye çevrilmiş durumda. CHP ilçe yönetiminin Mustafa Bıyık'ı destekleme yönündeki eğilimi biliniyor. Hatta ilçe örgütünden üyelere de bu yönde bir mesaj gitti.

Yomra'da ilçe örgütü Mustafa Bıyık'a destek verme konusunda sıcak olsa da, CHP'de bir kesim, 3 iddialı adayın olduğu ortamda doğru bir adayla Yomra'nın kazanılabileceği görüşünde.

CHP'nin son genel seçimde Yomra'da aldığı oy %16 civarındaydı. 3 önemli adayın olduğu ortamda, %35 civarı oy, burada seçimi kazanmak için yeterli olabilecek gibi görünüyor.

İyi Parti'nin Beşikdüzü'nde aday çıkarması, CHP'li bir kesimde rahatsızlık yaratmış durumda. CHP buna misilleme yapıp Yomra'da aday çıkarır mı, yoksa ilçe yönetiminin eğilimini göz önüne alıp mevcut Başkan Mustafa Bıyık'ı mı destekler?

CHP'nin Yomra için kararını bu hafta içinde vermesi bekleniyor. Oradan çıkacak karar, Mustafa Bıyık için oldukça önemli olacak. Çünkü bir önceki yerel seçimde Bıyık, CHP'nin de desteğini alarak seçilmişti.

CHP'nin kararı sonrası, Yomra'da birçok şeyi çok daha net şekilde konuşmak mümkün olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum