Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Yomra'da seçim yarışında neler oluyor?

Yaklaşan yerel seçim öncesi Trabzon'da en hareketli ilçelerden biri Yomra.

Yomra'da geçtiğimiz seçimin aksine, bu kez üç iddialı isim var. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bıyık yeniden İyi Parti'den aday oldu. AK Parti, Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir'i aday gösterdi. 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Sağıroğlu ise Demokrat Parti'den aday olarak yeniden sahaya indi.

2019 yılında yapılan yerel seçimde Yomra'da yarışın içinde olan iki isim vardı. Kazanan taraf %52 ile İyi Partili Mustafa Bıyık olurken, İbrahim Sağıroğlu ise AK Parti çatısı altında %45 oy almıştı.

Bu kez Yomra'da bahsi geçen oy oranlarının çıkma şansı oldukça düşük görünüyor. Üç iddialı adayın olduğu ortamda yüzde 35-38 aralığı bile belediye başkanlığını kazanmak için yeterli olabilir.

Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bıyık başarılı bir 5 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, seçmenden bir 5 yıl daha yetki talep ediyor. Abdulkadir Özdemir ise AK Parti'nin Yomra teşkilatlarıyla tam anlamıyla sahada. Demokrat Parti'den aday olan eski başkan İbrahim Sağıroğlu ise seçmen ile birebir diyalog kurup evlere kadar ziyaretler yapıyor.

İsim isim ele alıp tartışmak doğru olmaz lakin 3 adayın da belediye meclis üyesi listesinde güçlü ve oy getirme potansiyeli yüksek isimler var.

Yomra'da adayların belirlendiği süreçte, tavrı merak edilen partilerden biri CHP'ydi. Özellikle İyi Parti'nin Beşikdüzü'nde aday çıkarması üzerine CHP'nin Yomra'da misilleme yapabileceği iddia ediliyordu. Ancak CHP sancılı geçen sürecin ardından Yomra'da aday çıkarmadı. Yine bu süreçte CHP'nin Yomra ilçe Başkanı da değişti.

Yomra, Beşikdüzü ile birlikte Trabzon'da sonucu en merak edilen ilçelerden biri konumunda. Bakalım bu iki ilçede, belediyeyi elinde bulunduran partiler yeni dönemde istediği sonucu alabilecek mi, yoksa bir değişim olacak mı...

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum