Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzon turizminin geleceği!

Trabzon her geçen gün daha fazla turist ağırlayan bir il haline geldi. Karadeniz bölgesinde diğer iller de belli oranda turist konuk ediyor fakat Trabzon bu illere göre çok daha ön planda. Peki, Trabzon'da turizm sektörü sürdürülebilir halde mi?

Trabzon'da turizm sektörünün planlı ve kaliteli olduğunu söylemek henüz mümkün değil. Bu durum diğer Karadeniz illeri için de geçerli.

Bir şehir, yönetenleri tarafından turizm konusunda doğru şekilde planlanmıyorsa ve turistlere verilen hizmet kalitesi yukarı çekilemiyorsa, orada turizmin varlığı tehlikede demektir.

Trabzon'da son yıllarda turist sayısı artmaya devam etse de, doğru bir planlama yapılmadığı takdirde bu geçici bir furyadan ibaret kalabilir. Benzer şeyler diğer Karadeniz illeri için de geçerli.

Karadeniz'de "turist" ağırlayan iller olsa da, henüz "turizm kenti" yok. Trabzon da turist ağırlayan ama henüz turizm kenti olmayan illerden.

Şayet Trabzon şehri, turizm planlamasını doğru yapamaz, turizm kaynaklarını koruyamaz, hizmet kalitesini de yukarı çekemezse, birkaç yıl sonra Trabzon turizminin geleceğini çok daha yüksek sesle tartışırız.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.